Home > Weekendwedstrijd. Winnaars pakket Flandrien-kazen met draagtasje (€ 25)

Weekendwedstrijd. Winnaars pakket Flandrien-kazen met draagtasje (€ 25)

Geschreven op 17 januari 2023 om 16:14 door Mario De Wilde
Zijn we niet allemaal kieskeurige muisjes als het op kaas op aankomt? Welnu, het is geen groter genieten dan met Flandrien Kaas op tafel. Of het nu in sneetjes is, versneden in blokjes, gesmolten in de oven of geraspt over je favoriete gerecht: Flandrien Kaas, da’s puur genieten. Met z’n heerlijke volle smaak, smeuïge textuur en superieur mondgevoel kan deze Belgische kaas jou vast bekoren! Wij hadden afgelopen weekend alvast 15 heerlijke pakketten ter waarde van zo’n 25 euro weg te geven.

Flandrien Kaas uit Wervik blijft één van de beste kaasmakerijen ter wereld voor harde, goudse kazen. Op de World Cheese Awards in Wales werden liefst 3 kazen van het ambachtelijke familiebedrijf beloond. Met een gouden, zilveren en bronzen medaille bevestigt Flandrien Kaas haar sterke internationale reputatie. “Volgend jaar is het 10 jaar geleden dat Flandrien Kaas werd gelanceerd. We zijn bijzonder fier dat onze inspanningen voor kwaliteit en vakmanschap nog steeds worden beloond door de internationale jury van de World Cheese Awards. Deze erkenning is een mooie bekroning voor het harde werk van ons hele team”, stellen zaakvoerders Jan en Helga Desmet van Flandrien Kaas.

De World Cheese Awards zijn het jaarlijkse toptreffen voor kaasmakers uit de hele wereld. Een jury van professionals verzamelde afgelopen week in Wales om de ingestuurde kazen te beoordelen op smaak en kwaliteit. Aan de 34ste editie namen ruim 4.400 kazen uit 42 landen deel, die werden beoordeeld door een jury van liefst 250 kaasexperts. Flandrien Kaas nam opnieuw deel in de categorie “harde goudse kazen” en sleepte op het prestigieuze concours 3 medailles in de wacht.
Duurzaamheid staat voorop

Flandrien Oud, een harde goudse kaas die minstens 12 maanden heeft gerijpt, werd met een gouden medaille bekroond. Flandrien Gerijpt (6 maanden oud) kreeg van de jury een zilveren medaille en Flandrien Grand Cru (18 maanden) was goed voor een bronzen medaille. Flandrien Kaas behoudt met deze onderscheidingen zijn toppositie in het gamma van de harde goudse kazen. Jan Desmet: “De World Cheese Awards zijn jaarlijks het moment waarop de hele kaaswereld in spanning wacht. Dat we jaar na jaar in de prijzen blijven vallen, is fantastisch. We werken hard om kwalitatieve en smaakvolle kazen te produceren, waarbij duurzaamheid, ambacht en liefde voor het vak centraal staan. Dit stimuleert ons om te blijven investeren in onze kaasmakerij.”

Het Wervikse familiebedrijf werd in 2013 opgericht. Van bij de start maakten Jan en Helga Desmet werk van een duurzame visie: “We huldigen het principe van de korte keten. We werken nauw samen met melkveehouders uit de regio, met wie we afspraken hebben over hoe de koeien gevoederd worden. Voorts waken we in alle stappen van het productieproces nauwgezet over de kwaliteit. Daarbij is het vakmanschap van onze kaasmeesters essentieel, maar we verzoenen ons ambacht waar mogelijk met hedendaagse technologie. Zo houden we de werkdruk beheersbaar voor de medewerkers en hebben we tegelijk garanties over de kwaliteit van de kazen aan het einde van het rijpingsproces.”

Groeiparcours gaat voort

Flandrien Kaas heeft intussen 6 varianten op de markt: Jong, Gerijpt, Oud, Grand Cru, Light en Rouge. Het bedrijf kende de voorbije jaren telkens een stevige ‘double digit’ groei. Jaarlijks verwerkt de kaasmakerij nu ruim 20 miljoen liter melk tot kaasbollen, goed voor een productie van zowat 2 miljoen kilo kaas per jaar. Ze beschikt sinds vorig jaar over een rijpingszaal waar tot 1 miljoen kilogram kaas in perfecte omstandigheden geaffineerd wordt. De familiale kmo telt 35 medewerkers en realiseert een omzet van ruim 15 miljoen euro. Flandrien Kaas werd eerder ook bekroond met het ‘Handmade in Belgium’-label en de titel van ambassadeur “Lekker van bij ons”, die door de VLAM wordt toegekend.

Wie Flandrien zegt, zegt …Belgische trots

Flandrien Kaas is een op-en-top Belgische kaas die gemaakt wordt op de traditionele ambachtelijke manier. Alle Flandrien Kazen worden gemaakt met Vlaamse melk van de allerhoogste kwaliteit. En dat proef je! Geen wonder dat al onze kazen medailles behaalden op de prestigieuze World Cheese Awards.
Karakter. Flandrien Kaas heeft zijn naam niet gestolen. Een echte flandrien geeft namelijk alles tot hij over de streep komt, puur op karakter. En dat is niet anders voor Flandrien Kazen. Ze worden bol voor bol liefdevol bereid onder het goedkeurend oog van onze kaasmeesters. Daarbij respecteren we het natuurlijke rijpingsproces. Het resultaat? Een intense, karaktervolle, authentieke smaak én het Handmade-in-Belgium-label.

Goesting

Goesting, het mooiste woord uit de Vlaamse taal en meteen het enige woord dat de lading dekt wanneer je ongelooflijke trek hebt in een heerlijk stukje karaktervolle kaas van Vlaamse bodem. Een stukje? Een dikke plak? Of meteen een hele bol? Hoe je het ook draait of keert, zelfs van het kleinste blokje Flandrien Kaas krijg je goesting naar meer!

Had je zin om even een muisje te wezen? Bijna 1900 (1892) kandidaat-muisjes deden mee aan de wedstrijd. Dit zijn de winnaars:

Stefaan Claus uit Menen, Vicky Dehaese uit Veurne, Familie Verlaenen, Bart Sarrau uit De Panne, Familie Vandenberghe uit Snaaskerke, Frank Maldeghem uit Nieuwpoort, Karolien Desender uit Desselgem, Elien Verhellen uit Beveren (Roeselare), De Keyser uit Kessel-Lo, Bernard Christiaens uit Knokke, Herbert Seynaeve uit Brugge, Edmond Ysenbrandt uit Oostende, Carla De Soete uit Jabbeke, Manon Verhelst uit Damme en Robert Engels uit Tielt.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.