Home > Weekendwedstrijd: winnaars magisch paaspakket twv € 30 van P&T Chocolate and Presents uit Cadzand

Weekendwedstrijd: winnaars magisch paaspakket twv € 30 van P&T Chocolate and Presents uit Cadzand

Geschreven op 22 maart 2023 om 07:01 door Mario De Wilde

Wie Pasen denkt, kan haast niet anders dan aan chocolade denken. Hmmmm, die verrukkelijke paaseitjes in alle smaken en kleuren. De winkels liggen vol chocolade paaseitjes, en misschien beschilder je tijdens Pasen wel een echt ei. Er zijn veel verschillende theorieën over waar het paasei precies vandaan komt. Samen met de Paashaas komt het paasei immers niet als erg christelijk over. Maar dat zal ons worst wezen. Nooit waren chocolade paasfiguurtjes en -eitjes zo lekker als van P&T Chocolate and Presents uit Cadzand. En dus was er onze weekendwedstrijd, goed voor 1845 inzendingen.

Op een steenworp afstand van Het Zwin en en enkele kilometer voorbij de grens is de thuisbasis van de Petra en Jimmy Pietersz Chocoladefabriek. Fijne pralines en andere chocolade worden tot op de dag van vandaag in Cadzand met de hand gemaakt. Ontdek de smaak en het gevoel van chocolade en de ongerepte natuur.
Familie van snoepers
Petra is geboren in café In de Buitenlust (naast P&T) in Cadzand. Ze weet dus wat aanpakken en leiderschap betekent (dochter van moeder “Marietje”). De wieg van manlief Jimmy stond in Ridderkerk en groeide op in Breskens en was van jongs af aan gebeten en gepassioneerd door het ‘banketbakkersvirus’ omdat zijn grootvader Piet Verduijn jarenlang een succesrijke koekjesfabriek bezat. Voordat Petra en Jimmy trouwden, bezochten ze samen talloze markten door heel Nederland om wafels en reuze eierkoeken te verkopen. Eierkoeken zijn een Nederlandse specialiteit! De reuze eierkoeken hadden een diameter van maar liefst 19 cm! Deze wafels en eierkoeken werden destijds gemaakt door Piet Verduijn in de voormalige huishoudschool in Aardenburg. Een echte publiekstrekker op deze markten was Petra, prachtig gekleed in haar Zeeuwse traditionele kleding.


Droomstart
Koekjes, snoep en chocolade liepen als een rode draad door het leven van Petra en Jimmy en het lot (of noem het toeval) bracht hen samen naar een zoetwarenbeurs in Keulen. Een exposant uit Maastricht verkocht er bonbons en vanaf dat moment rijpte de idee om zelf ook bonbons, pralines en chocoladecadeaus te maken. Er werd meteen ‘gesprongen’ en vanuit het eigen atelier in Cadzand vertrokken de eerste bestellingen. Met succes want belangrijke klanten als Jamin en V&D werden voorzien van hun eigen chocoladecadeauartikelen. Door de snel veranderende marktontwikkelingen werden de verkoopactiviteiten meer en meer toegespitst op de export binnen de EU en ook overzee. Amerika is bijv. een grote afzetmarkt geworden. Er moesten ook aanzienlijke investeringen worden gedaan in productielijnen, infrastructuur en, last but not least, ICT om de huidige marktontwikkelingen te kunnen bijbenen. Petra blijft zich richten op de producties en is het boegbeeld naar de buitenwereld, terwijl Jimmy zich richt op strategie, marketing en verkoopautomatisering.

 

Belgische chocolade
Alles wat met chocolade te maken heeft (paaseieren, paashazen, de magical hot chocolates balls, Brugse zwaantjes, cerisettes, mousse orange, marshmellow bombs, geschenken, enz.) zijn gemaakt van fijne Belgische chocolade. De kwaliteit en het niveau van deze chocolade zijn welbekend. Hoewel ze heel dicht bij de grens van België zitten, is er voor Petra en Jimmy maar één praline: de wereldberoemde Belgische chocolade.
Petra’s Finest Chocolates Atelier
De locatie waar P&T Chocolate and Presents B.V. nu gevestigd is, is een geweldige hotspot ook (en vooral) voor particulieren en passanten. Het concept en de winkel ‘Petra’s Finest Chocolates’ is voor buren, toeristen en dagjesmensen dé ideale kennismaking om de vele tientallen producten van de chocoladefabriek kennis te maken. In de gezellige winkel is er een koopjeshoek en kan je ter plekke een koffie, warme chocolademelk of drankje (met een chocolaatje als extraatje) laten serveren. Ook van het ambachtelijk boerenijs van De Heerenhoeve uit Oostburg kan je volop proeven. De locatie tegenover molen Nooitgedacht en pal naast café In De Buitenlust is een knooppunt voor vele passanten die vanuit dit (knooppunt)punt hun weg vinden naar Cadzand Bad, Cadzand Dorp, Retranchement en het verdere achterland. Een ontdekking meer dan waard….

P&T Chocolate and Presents BV
Mariastraat 44
4506 AE Cadzand (NL), www.ptchocolatepresents.com

Weekendwedstrijd. Win je eigen paaspakket
Wilde je ook zo’n fantastisch pakket t.w.v. 30 € in de wacht slepen? Het pakket bestaat uit vier verschillende soorten chocoladepakjes plus nog een originele mok/tas om je chocolademelk klaar te maken. Welnu, niet minder dan goed voor 1845 inzendingen mochten we verwelkomen. En dus hebben deze winnaars wel heel veel mazzel met de onschuldige hand: Barbara Neutens uit Sint-Michiels, Stef De Couck uit Blankenberge, Martin Vanhaelemeesch uit Hertsberge, Niels Bultinck uit Ruddervoorde, Linda D’hoop uit Waardamme, Lieselot Beuckels uit Oostkamp, Gregoire Rondelez uit Gentbrugge, Familie Willems uit Kortrijk, Micha Godderis uit Jabbeke, Terryn uit Knokke-Heist. Maxim Deruddere uit Eeklo, Dieryckx uit Passendale, Erwin Deketelaere uit Oostende, M. De Laet uit Zeebrugge en Wencke Robrechts uit Langemark.

1 reactie

Anne-Mie Deweerdt
Geschreven op 2023-03-22 17:09:27
Proficiat aan de winnaars. Geniet van de chocolade !

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.