Home > Weekendwedstrijd. Winnaars authentiek stukje West-Vlaanderen t.w.v. € 27.50 in je koffiekop

Weekendwedstrijd. Winnaars authentiek stukje West-Vlaanderen t.w.v. € 27.50 in je koffiekop

Geschreven op 19 april 2023 om 06:44 door Mario De Wilde
Koffiebrander Christophe Croquet uit Knokke-Heist katapulteert zijn klanten terug in de tijd en laat hen de authentieke smaak van koffie (her)ontdekken. “In tijden waar hippe koffiebars als paddenstoelen uit de grond schieten en barista’s je drankjes omtoveren tot een ware Picasso, willen wij de authentieke smaak van koffie in eer houden. Vernieuwende smaken zijn erg in trek, maar tegelijk zijn oude zetmethodes terug helemaal in. Als branderij spelen we op deze trends in, zonder aan onze ambachtelijke manier van werken te raken.”

Sinds 1953


Al drie generaties lang brandt koffiebranderij Dumolyn dagelijks hun koffiebonen tot de perfectie volgens de slowroast methode. “Slowroast is een traditioneel proces waarbij we de koffiebonen gelijkmatig en langzaam roosteren, waardoor de aroma’s en smaken zich beter ontwikkelen en behouden blijven. Hierbij branden we de bonen traditioneel op een lager vuur wat resulteert in een koffiesmaaksensatie die al je zintuigen prikkelt. Het is een techniek die ik van mijn vader en grootvader leerde en we al sinds de start van de koffiebranderij toepassen.” Onze koffies zijn dus meer dan een product. Het is een waar stukje geschiedenis in je koffiekopje. Vertelt Christophe verder.

100% West-Vlaams
De passie voor koffie, liefde voor traditie en lokaal vakmanschap zijn kenmerken die ervoor zorgen dat Koffiebranderij Dumolyn 100% West-Vlaams streekproducent is. “Het is een erkenning als vakman achter het streekproduct die authenticiteit garandeert. Want hoewel je langs West-Vlaamse wegen geen koffieplantages ziet, zijn het de zorgvuldig uitgekozen bonen, brandwijze en lokale traditie die de smaak van een ‘goe zjatte kaffie’ uit West-Vlaanderen bepaalt.” Aldus zaakvoerder Christophe.

Meer dan koffie
Hoewel koffie de kernactiviteit van Koffiebranderij Dumolyn is, bieden ze ook een ruim assortiment verse thee, accessoires en koffiemachines. “Onze expertise rijkt verder dan koffiebranden op zicht. We werken zowel voor de particuliere als professionele markt en de horeca. Bij de laatste categorie klanten, gaan we zelfs samen op zoek naar een ideale koffiekaart tot zelfs een eigen gebrande koffie op maat van de zaak.”

Win een pakket ambachtelijk gebrande koffie t.w.v. € 27.50


Samen met Koffiebranderij Dumolyn, wilde Het Nieuws uit West-Vlaanderen je de smaak van die echte West-Vlaamse koffie laten ontdekken aan de hand van een zorgvuldig geselecteerd pakket koffie. We konden hier maar liefst 15 koffiepakketten uitdelen. Iets meer dan 2000 (2003!!!) inzendingen voor zo’n heerlijk koffiepakket mochten we afgelopen dagen in onze mailbox verwelkomen en de vijftien die zo’n originele draagtas met vier diverse koffievariëteiten in de wacht wisten te slepen zijn: Geert De Geeter uit Ruiselede, Stefaan Ryckebosch uit Wervik, Heidi Depraetere uit Kooigem, Henk Denolf uit Zedelgem, Freddy Degrauwe uit Poperinge, Catherine Devos uit Nieuwpoort, Wilfried Vanpraet uit Lombardsiijde, Brigitte Cappelle uit Brugge, Babbe Cleemput uit  Kerkhove, David Valcke uit Roeselare, K. Breemersch uit Brugge, Familie Velghe uit Ardooie, Louise Ameloot uit Ieper, Herbert Dhulster uit Brugge en Frederique Keereman uit Jabbeke.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.