Home > Weekendwedstrijd. Winnaar arrangement voor twee personen in Normandië

Weekendwedstrijd. Winnaar arrangement voor twee personen in Normandië

Geschreven op 10 januari 2023 om 16:15 door Mario De Wilde
Na een onderbreking van één week wareb we sneller dan verwacht toe aan onze wekelijkse weekendwedstrijd waaraan iedereen gratis kan meedoen. We startten 2023 door een fantastisch arrangement voor twee weg te geven in Normandië, met dank aan de toeristische dienst. Wat moest je daarvoor doen om die tot de jouwe te maken. 1866 lezers waagden hun kans
Ontdek de indrukwekkende geschiedenis van Normandië. De ‘geboorte’ van de streek, met de Vikingen. De kroning van Willem de Veroveraar in 1066 in Engeland. En de stranden van D-Day in juni 1944. Normandië vertelt je alle geheimen en verhalen. En er is ook nog het culturele erfgoed, de tuinen en de ambachten die véél, héél veel zeggen over de streek.

De wind van de vrijheid waait over de kusten en het platteland van Normandië. Door de lange kustlijn is dit een plek om echt even van alles los te komen. Dankzij die flinke dosis frisse lucht (die trouwens licht verslavend is) kan een verblijf hier eigenlijk alleen maar slagen… vooral voor mensen die de sleur willen doorbreken, willen loskomen uit het vaste ritme van 9 tot 5. Met de voeten in het water zijn ze ineens zeelui, klaar om de elementen te trotseren en weer écht te leven! De bezoekers hebben het geluk dat in Normandië enorme beschermde natuurgebieden zijn. Dat levert adembenemende vergezichten op en een licht dat bijna nergens zó mooi is. Het is een reusachtige speeltuin waar sportievelingen – beginners en gevorderden – zich helemaal kunnen uitleven. Gewoon voor de lol of voor de ontspanning. Ze komen hier ook om ons goed te voelen.

In deze prachtige regio ontdekt je bijv. ook Center Parcs Les Bois-Francs waar je de actie met het hele gezin echt kan opzoeken. Op slechts 1,5 uur van Parijs, dwaal je door het Normandische platteland. Verblijf met je gezin in de vernieuwde cottages of VIP Pagode cottage. Als koppel verblijf je in hotel La Maison du Lac. In Les Bois-Francs zijn ook genoeg nieuwe activiteiten te ontdekken: de kinderboerderij, de Pony Club en de buitenspeeltuin zijn volledig vernieuwd. Profiteer van de nieuwe faciliteiten van de Aqua Mundo en ontdek de nieuwe Action Factory: je kinderen zullen dol zijn op de speeltuinen, het klimparcours en de interactieve activiteiten van dit overdekte universum.

Deauville bijvoorbeeld

De set van de Franse liefdesfilm Un homme et une femme, uitstekende restaurants, romantische zonsondergangen: Deauville vormt het perfecte decor als jullie er met zijn tweetjes even op uit willen. Ideeën voor een romantisch weekendje weg in de Normandische badplaats Deauville.

EEN ROMCOM NASPELEN OP DE ‘PLANCHES’
In Hôtel Barrière le Normandy Deauville (een beroemd hotel vlak bij de ‘planches’, een pad van houten vlonders in Deauville) maakte Claude Lelouche opnamen voor zijn legendarische film: ‘Un homme et une femme’. Een absolute aanrader, maar u kunt ook kiezen voor een sfeervolle kamer in de Manoirs de Tourgeville. Vroeger was dit pand van de regisseur, nu is het een viersterrenhotel aan de Côte Fleurie. En dan nóg een tip voor filmliefhebbers: het Festival du Cinéma Américain (Festival voor de Amerikaanse Film) brengt een eerbetoon aan romantische films. Dé kans om internationale filmsterren op de rode loper te zien tijdens uw weekendje samen.

Het is uiteindelijk René Van Bruyssel uit Ieper die begin volgende week zijn voucher in zijn mailbox mag verwachten. Komende vrijdag kunnen we weer 15 smakelijke prijzen wegschenken. Uitkijken alvast…

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.