Home > Weekendwedstrijd: win tickets voor Bourgogne des Flanders in Brugge

Weekendwedstrijd: win tickets voor Bourgogne des Flanders in Brugge

Geschreven op 15 februari 2020 om 14:15 door Mario De Wilde

Na meer dan 60 jaar is Bourgogne des Flandres terug in de Brugse binnenstad en dat met een eigen brouwerij. Je kan deze ambachtelijke brouwerij, die nog dagelijks operationeel is, vinden in de Kartuizerinnenstraat, pal in het centrum van Brugge, op nauwelijks 100 meter van het beroemende Belfort. In een oud historisch pand met een prachtig terras langsheen de Dijver, worden ondertussen diverse heerlijke bieren gebrouwen. Bourgogne des Flandres is uiteraard de eigen grote trots. Bourgogne des Flandres bekleedt trouwens een heel bijzondere plaats in het Belgische bierlandschap. Het is een typisch voorbeeld van de Vlaamse versnijbierentraditie waarbij oud en jong bier oordeelkundig gemengd worden tot er een perfecte balans ontstaat.

Concreet wordt Den Bruinen Os, die ook ter plaatse op de indrukwekkende zolder gebrouwen wordt, geblend met Lambiek van Brouwerij Timmermans. Deze Lambiek heeft meer dan twaalf maanden op houten vaten gerijpt. Het resultaat is een verrassend roodbruin bier, laag in alcoholgehalte en complex van smaak. Tijdens een boeiende bezoek doorheen de brouwerij vertellen de brouwers zelf graag meer over het brouwproces van de bieren, dit terwijl ze live voor je neus het bier brouwen. Geloof me, een unieke beleving.

De bieren kan je achteraf ook degusteren in de Ale house, een echt bierhuis waar enkel eigen gebrouwen bieren geschonken. O.a. de Blonden Os unfiltered is een voltreffer, maar ook andere hippe biertjes zoals lekkere IPA’s, houtgelagerde ales, Timmermans Lambic bieren, enz…. Je kan alles gezellig combineren met huisbereide tapaschoteltjes. Bij goed weer is het trouwens heerlijk vertoeven op één van de mooiste terrassen en verborgen plekjes van Brugge. Uiteraard is er ook een winkeltje waar je al de bieren kan kopen om er op een gepast moment achteraf thuis van te genieten! Kom Bourgogne des Flanders en alle ontdekkingen van het ambachtelijk bierbrouwen zeker ontdekken. Het team staat te popelen om iedereen wegwijs te maken doorheen de brouwerij en bierkaart.

www.bourgognedesflandres.be

Weekendwedstrijd

Ook deze keer kan je gratis en voor niets deze unieke brouwerij in hartje Brugge gaan ontdekken. 10 duo-tickets (waarde € 22), incl bezoek en biertje plus 5 x 75cl gepersonaliseerde fles Bourgogne des Flandres liggen in onze prijzenkast. Stuur voor maandagavond 17 februari om 23.59 uur een mailtje naar info@hetnieuwsvanwestvlaanderen.be of reageer via deze reportage met naam en adres. Een reden waarom je deze brouwerij zou willen bezoeken, is steeds leuk meegenomen. De winnaars komen dinsdagnamiddag via Het Nieuws van West-Vlaanderen te weten vanaf wanneer en tot wanneer ze hun tickets mogen verzilveren. Aan de slag….

3 reacties

Micholt Henny
Geschreven op 2020-02-16 23:00:12
Graag zou ik mijn ventje een keer verassen met een bezoekje bij jullie al komen we, zelf uit Brugge toerist in eigen stad is gewoon de max. Hij geniet enorm van een speciaal biertje.
Martine Baten
Geschreven op 2020-02-16 20:32:17
Als er een stad is waar ik steeds weer naar terugkeer als leukste "citytrip" binnen België dan is het zeker en vast Brugge wel. Iedere keer weer ontdek ik nieuwe plekjes, want achter elke gevel of over ieder brugje ligt er weer een nieuw pleintje of prachtig gebouw te ontdekken. Zo ook al wel eens langs brouwerij Bourgogne des Flandres geweest maar er nog nooit een brouwerijbezoekje van gemaakt. Zou dan ook heel leuk zijn om deze ervaring aan mijn Brugge-bezoekjes te mogen toevoegen en /of een gepersonaliseerde fles mee naar huis te mogen nemen om er thuis met vrienden van te kunnen (na)genieten.
Dirk Wuyten
Geschreven op 2020-02-15 17:52:30
Aangename en lekkere uitstap, waar ik graag een kansje voor waag.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.