Home > Weekendwedstrijd. Win je verblijf/ontbijt met 2 in Mercure hotel Han Sur Lesse en duotickets Grotten van Han

Weekendwedstrijd. Win je verblijf/ontbijt met 2 in Mercure hotel Han Sur Lesse en duotickets Grotten van Han

Geschreven op 22 oktober 2021 om 15:37 door Mario De Wilde

Mercure hotel Han Sur Lesse is een splinternieuw hotel in het groenste groen van ons landje. Dit fijne, net gerenoveerde viersterrenhotel ligt in de Belgische Ardennen en op nog geen 20 (!) meter afstand van de Grotten van Han. Het wereldberoemde oldtimer treintje passeert als het ware aan je kamer. Deze grotten zijn wereldberoemd en maken deel uit van een select gezelschap dat zich de mooiste grotten van Europa mag noemen. Beloop het wandelpad en ontdek de woeste grotten en uitgestrekte, groene vlaktes en bossen. Na dit natuurschoon van de Ardennen – dat natuurlijk ook bekend staat om de vele survivalmogelijkheden, is het tijd om je zweetsokken uit te trekken en je voeten te laten rusten. Plons daarom in het overheerlijke verwarmde zwembad en neem een aansluitend drankje in de gezellige loungebar of op het zonnige terras van het hotel. Voor een complete fine dining ervaring kun je terecht bij restaurant Merlesse dat vooral lokaal geïnspireerde gerechten serveert. Heb je de grotten wel zo ongeveer gezien? Han-Sur-Lesse schijnt een bijzonder bruisend dorpje te zijn met tal van restaurants en winkels. Meer informatie over het hotel vind je alvast hier

Ga eens naar het gat van onze aarde: De Grotten van Han

De Grotten van Han al eeuwenlang een bron van fascinatie voor de mens. Vele generaties maakten er gebruik van. Van onze prehistorische voorouders die er schuilden tot wij vandaag, genietend van het wonderbaarlijke natuurspektakel. De grotten danken hun vorm aan de Lesse, de rivier die erdoor stroomt en nog elke dag haar werk verderzet. De Grot van Han schrijft dus nog elke dag geschiedenis…

Niet voor niets werd de uitzonderlijke schoonheid van de Grot, met haar indrukwekkende druipstenen en grootse zalen, al meermaals beloond. Met 3 sterren in de Groene reisgids van Michelin bijvoorbeeld. En met de titel ‘Meest favoriete Toeristische Erfgoed van Wallonië’. Dankzij de nieuwe ledverlichting toont de Grot zich bovendien in vol ornaat, mét respect voor het milieu.

Origin, ’s werelds meest indrukwekkende ondergrondse spektakel. Een ongeziene reis doorheen de tijd. Een licht- en klankspektakel dat de Grot tot leven brengt. En dat op een diepte van 110 meter… Dit wil je niet missen!

Van 30 oktober tot 7 november hangt er op de koop toe een vreemde sfeer met wonderlijke en fantastische Hanlloween wezens in het Domein van de Grotten van Han! 9 dagen Halloween en 4 Nocturnes om te huiveren van plezier! Het is een echte traditie geworden, al 19 jaar lang trakteert het Domein van de Grotten van Han zijn bezoekers op Halloween festiviteiten.

9 feestelijke dagen om te rillen van plezier!
Overdag zullen Halloween animaties de bezoekers verrassen. Aan de inkom van het Domein kom je terecht in een kermis uit 1900 met een draaiorgel, een gekke hoedenmaker en een goochelaar. Verder in het bos ontwaken de geesten, zij dwalen tussen de wilde dieren en vermaken de bezoekers met hun grillige acts. Pas op want je  bezoek aan de Grot van Han zal misschien wel verstoord worden door gekke trollen die er wonen. Al deze Halloweenactiviteiten zijn inbegrepen in de standaardbezoeken aan het Wildpark en de Grot.
Meer info: grotte-de-han.be/ervaringen/special-bezoeken/hanlloween

Ben je niet zo’n griezelfreak, zeg maar een watje, dan kan je natuurlijk de tickets én het verblijf in Mercure Hotel voor later houden. We hebben drie overnachtingen met heerlijk ontbijt in Mercure Han sur Less Hotel weg te geven plus nog eens 3 x 2 PassHan tickets voor de Grotten zelf en het park. Wat moet je doen om al dit Bijzonders & Onvergetelijks te gaan ontdekken?

-volg ons op www.instagram.com/hetnieuwsvanwestvlaanderen.be, altijd handig ook als je alle nieuwtjes uit je streek te weten wilt komen en een steuntje voor onszelf.

-In het filmpje van Hotel Mercure Han sur Lesse zie je wanneer de verbouwingswerken gestart zijn. Geef ons de maand en het jaar.

-Wat is de naam van het heerlijk restaurant van Hotel Mercure Han sur Lesse?

-in de ondergrondse zaal Origin van de Grotten Van Han zit je diep. Heel diep. Hoeveel meters onder de grond precies?

-Hoeveel jaar lang wordt Halloween georganiseerd in de Grotten Van Han?

Mail je vier antwoorden met ‘Hoera, Grotten & Mercure’ naar info@hetnieuwsvanwestvlaanderen.be. Opgelet, naam en adres zeker niet vergeten om geldig mee te doen en dat alles voor maandagavond 25 oktober om 21.00 uur. Dinsdag maken we de zes winnaars bekend.

 

 

2 reacties

Inge
Geschreven op 2021-10-25 13:28:39
Zou een leuke verrassing zijn voor mijn ventje ,die vandaag geopereerd wordt aan zijn voet en met zijn verjaardag in de gips zal zitten . Zo hebben we iets om nadien naar uit te kijken 🍀🍀🍀🍀
Hullebus wilfried
Geschreven op 2021-10-24 17:41:15
Vlug mijn kans gewaagd voor deze prachtige prijs. Nu k op pensioen ben zou ik eindelijk eens de grotten en het park kunnen bezoeken met dan nog eens een overnachting met een lekker ontbijt erbij in het Mercure hotel. Wat moet een mens nog meer wensen om gelukkig te zijn?Natuurlijk moet ik eerst nog bij de gelukkigen zijn. Zal maar alvast een kaarsje branden

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.