Home > Weekendwedstrijd; Win je Bister & Chips de Lucien-pakket t.w.v. € 25

Weekendwedstrijd; Win je Bister & Chips de Lucien-pakket t.w.v. € 25

Geschreven op 16 december 2022 om 16:26 door Mario De Wilde

Bister, het beroemde erfgoedmerk van onze Belgische gastronomie, en Les Chips de Lucien hebben een Piccalilli-Pickles chips gecreëerd waar je niet aan zal kunnen weerstaan. De twee Naamse merken stellen hun eerste duo-variant voor, heerlijk ongecompliceerd. En binnenkort volgen er nog meer! Ben je doorgaans terughoudend of aarzelend, of voel je je schuldig als iemand je een zakje chips aanreikt?

Les Chips de Lucien en Bister zingen in koor: “Zeg niet langer: Verstop die chips, of ik eet de hele zak leeg”. Deze vreugdevolle en verantwoordelijke samenwerking is namelijk gebaseerd op kernwaarden die smaak geven aan het leven. Reden te meer om je er niet slecht over te voelen.
De oorsprong: echt uniek!

Het is heel eenvoudig: Les Chips de Lucien zijn de enige chips die in België op 100% natuurlijke wijze, in een kort en gesloten circuit, door de aardappelproducent zelf worden gemaakt! Thomas Cnockaert, ingenieur van opleiding, bewerkt zijn land in de streek van Namen en zet zo het werk van zijn grootvader Lucien voort. Samen met zijn twee neven, Stany et Antoine, waarvan de boerderijen op minder dan 5 kilometer van elkaar liggen, stelt Thomas een aanpak voor die aansluit bij de tijdsgeest en de verwachtingen van de consument. Zijn boerderij en velden in Mettet volgen nauwgezet de zeer strenge Globalgap-specificaties. Dankzij deze zeer lokale productie kan hij ook zijn ecologische voetafdruk aanzienlijk verkleinen.

De filosofie: joviaal en vol levenslust

Hij ontspant zich graag bij een goed biertje, lokaal natuurlijk, net als Arthus de Bousies, een andere ondernemer in de lokale en ambachtelijke voedingsindustrie. Arthus is de eigenaar van het eeuwenoude Naamse merk Bister, dat onder meer mosterd en condimenten produceert, waaronder de beroemde piccalilli. Deze romige saus van groenten (uien, augurken, bloemkool) bereid in een mengsel van specerijen en azijn, bevat geen toegevoegde suiker.
Toen Arthus begin 2022 aan Thomas voorstelde om hem een gedroogde versie van zijn product te bezorgen, brachten ze ineens al hun passies en een gedeelde visie op het ondernemerschap samen. Les Chips de Lucien Piccalilli – Pickles waren geboren. “We leren veel bij onder het toeziend oog van Arthus en zijn jarenlange ervaring”, legt Thomas uit, die van zijn kant een echte passie koestert voor nieuwe ondernemers die hun roots en de lokale knowhow niet verloochenen.
De smaak: vrij van smaakversterkers en 100% natuurlijk

Nog steeds niet overtuigd van pickles chips? Dan is het nu tijd om rvan te geniten mt de Bistr-Lucin vrsi…Maak je geen zorgen, we hebben net bewust alle ‘E’s uit de vorige zin verwijderd. Deze bekende E-nummers en smaakversterkers horen niet thuis op Thomas’ boerderij. Het merk Les Chips de Lucien houdt het natuurlijk. 100% biologische kruiden, met liefde geteelde en fijngemalen groenten en fruit, uiteraard zonder toevoeging van verslavende stoffen of kaliumchloride.

De smaken van de Piccalilli-Pickles vermengen zich gaandeweg met de authentieke smaak van de echte aardappel van eigen bodem zoals die bij Les Chips de Lucien te vinden is. En wij Belgen weten de echte aardappel te herkennen. Zoals Thomas zegt: “Wij zijn niet voor niets de grootste aardappelconsumenten ter wereld”.

Knapperig is het zeker, scherp nooit. Ook hier onderscheidt Les Chips de Lucien zich van andere merken. Langzaam gebakken volgens een traditionele methode, zonder kunstmatige smaak- of kleurstoffen, en genoeg om iedereen samen te brengen rond één (of meerdere) zak(ken): de 9 verschillende soorten zijn gegarandeerd glutenvrij, lactosevrij … én verslavend lekker!
Red de zetel!

Het is de angst van menig ouder dat hun kind omstreeks aperitieftijd met vette handjes ziet spelen in de mooie lederen zetel. Vette chips hebben wellicht al vaker voor zenuwinzinkingen en oerkreten gezorgd bij het gemiddelde gezin. Thomas is echter de enige chipsfabrikant in België die een magisch wapen gebruikt: een ontvettingssysteem dat de olie uit de chips haalt. Daardoor is het vetgehalte lager dan dat van alle concurrenten op de markt.

Nabijheid: lekker lokaal

Arthus en Thomas staan graag dicht bij hun consumenten. Het traject van Les Chips de Lucien tot in het zakje is dan ook uitermate kort. En deze nabijheid komt niet alleen tot uiting in de oorsprong van hun producten. Ze trekken dit door in al hun aanpakken. Thomas’ besluit om een kant-en-klaar product te produceren en het te verdelen in alle grote Belgische winkels (Les Chips de Lucien is verkrijgbaar bij Carrefour, Delhaize, ….) en in kwaliteitswinkels zoals Delitraiteur, wordt toegeschreven aan zijn wens om het imago van de Belgische boer te herstellen, maar ook om in contact te komen met de mensen.

“En het komt uit twee richtingen. Mensen identificeren zich met het merk en dat is het beste geschenk dat ze ons kunnen geven,” zegt Thomas. Arthus deelt deze tevredenheid, want met Bister vertegenwoordigt hij een merk dat verankerd is in het collectieve geheugen van verschillende generaties Belgische families. Om nog dichter bij de consumenten te komen, is Les Chips de Lucien van plan zijn boerderijen open te stellen voor scholen, om na het werk apero’s te organiseren te midden van de velden en vooral om “te luisteren naar wat de consument ons te zeggen heeft”.

Les Chips de Lucien en Bister vormen samen het begin van een mooi verhaal dat zeker tot meer zal leiden. Les Chips de Lucien, waaronder de Piccalilli-Pickles versie in samenwerking met Bister, zijn verkrijgbaar in maar liefst negen smaken. Aanbevolen verkoopprijs: 2,49€ voor 1 zakje van 125 gram

Weekendwedstrijd

Wij hebben voor deze laatste weekendwedstrijd van het jaar acht pakketten gevuld met chips, mosterd en pickles, een aardappelzakje en authentieke Bister-tas plus nog twee heerlijke pralinedoosjes alles samen twv 25 euro in onze prijzenkast klaarliggen. Wat moet je daar zoal voor doen?

-Volg Het Nieuws van West-Vlaanderen alvast op sociale media (facebook en instagram), ook altijd handig om als eerste de leukste nieuwtjes te lezen en te zien wanneer de volgende lezerswedstrijden er aan komen.

-In het filmpje van Bister (weliswaar in het Frans) zie je de kleuren van de dekseltjes van de mosterdpotjes. Welk kleur hebben die deksels?

-Nog niet overtuigd van pickles chips? Welk letter werd er verwijderd bij de marketeers in de tekst van de Bister Pickles Chips?

-Wanneer gebruik je mosterd het liefst thuis?

Mail ons je antwoorden met als titel ‘Bidden voor Bister’ voor maandagavond 17 december om 20 uur naar info@hetnieuwsvanwestvlaanderen.be . Opgelet, één deelname per gezin anders zien we je genoodzaakt om je als deelnemer uit te sluiten. Vermeld graag ook je mailadres en woonplaats, anders is de deelname ongeldig. Daags nadien al maken we de 8 winnaars bekend. Let wel, vermits de producten bijzonder breekbaar zijn, vragen we die om ze voor 15 januari 2023 af te halen in het Brugse.

7 reacties

Jarno dekrem
Geschreven op 2022-12-19 20:49:15
Rood de letter E . Bij spruitjes en chipolata worstjes en op de boterham met kaas .
Dekrem Milan
Geschreven op 2022-12-19 19:33:36
Rood, de letter E We love mosterd bij stoofvlees, niets lekkerder dan een hotdog of hamburger na een voetbalmatch met een goei kwak mosterd. Idem voor bij warme ovenschotels met gehakt en aardappelen! Mmmm
Barbara Poedts
Geschreven op 2022-12-19 19:00:20
Rood en de letter E. Ik ben de 'queen of mustard', ik ben DOL op mosterd, ik at het als kind (peuter!) gewoon puur op mijn boterham, een 'boke mosterd', zonder kaas of iets anders erbij... Mijn zus en ouders halen dat verhaal nog steeds graag boven op familiefeesten :))) En ja, ik eet dat nog stééds graag! :-) Idem pickles op een boterham met 'gekapt' mmmmm...
Lies Goolaerts
Geschreven op 2022-12-19 18:49:14
Rood, de letter E. Mosterd in stoofvlees, bij spruitjes, in mayonaise, … Ik kan het bij alles eten! 😁
Geert Dekrem
Geschreven op 2022-12-19 11:57:37
Rood, de letter E. Mosterd eten we liefst bij spruitjes, kaas, in de zelfgemaakte mayonaise, bij pensen, hutsepot en spinazie stoemp.
Koen Martin
Geschreven op 2022-12-19 11:37:08
Rood. De letter e. Bij salami en stoofvlees
Andy depreter
Geschreven op 2022-12-17 09:41:10
Het ziet er lekker uit

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.