Home > Weekendwedstrijd. Win je Abinda geschenkbox met acht producten (t.w.v. € 25)

Weekendwedstrijd. Win je Abinda geschenkbox met acht producten (t.w.v. € 25)

Geschreven op 29 maart 2024 om 16:01 door Mario De Wilde

Aan de maand zonder vlees (maart) willen we dit weekend graag nog een vervolg aan breien. Met dank aan Abinda, de specialist uit Oostkamp inzake vegetarische producten met respect voor de natuur. Het West-Vlaams bedrijf is zondermeer een pionier in de veggie & vegan wereld en dat willen we aan onze lezers dit weekend laten ontdekken. Start alvast de band…..

Alles begon met een koppel, Jan en Kris, in een klein Brugs poppenhuisje in 1988. Jan en Kris wilden volwaardige, vegetarische voeding maken. Na een succesvolle opstart werd het pand in Brugge al snel te klein, en kwam de productie naar Ruddervoorde, aan de Leite, waar het bedrijf zich nu nog steeds bevindt. Het merk Abinda – gebaseerd op de namen van de twee kinderen van Jan en Kris, Abigail en Indra – brengt vandaag een ruim assortiment aan burgers, patés, en spreads. Sinds vorig jaar zijn we nog nauwer gaan samenwerken met ons zusterbedrijf De Hobbit uit Maldegem, en heeft het bedrijf een nieuwe naam gekregen: Food For Freedom. Natuurlijk hebben we het merk Abinda wel behouden.

Dit willen we doen

Abinda staat voor gezonde, voedzame en vegetarische voeding. Dit doen we met respect voor de natuur en de mens: we werken alleen met biologische ingrediënten, en halen deze zoveel mogelijk uit eigen streek; zo hebben we een samenwerking met Humus, een landbouwbedrijf op 30km van Abinda, dat ons o.a. linzen en quinoa kan aanleveren! We kiezen ook resoluut voor vegetarisch; we geloven in de positieve eigenschappen van dergelijk dieet, zowel op ecologisch, gezondheids- en ethisch vlak! Hierin zijn we een echte pionier.

Daarom doen we het

Abinda wil een positieve boost geven aan de samenleving. Menselijkheid, ecologisch bewustzijn en creativiteit zijn onze kernwoorden. Abinda kiest ook al meer dan 30 jaar resoluut voor vegetarisch. Wij zien dat meer en meer Belgen hun dagelijkse portie vlees inruilen voor een vegetarisch alternatief. Dit is een fantastische evolutie, voor de dieren én de planeet. De missie van Abinda bestaat erin om deze evolutie te ondersteunen, door aan te tonen dat een vegetarische levensstijl meer is dan sla en wortelen eten! Met kant-en-klare, lekkere producten willen wij laten zien hoe makkelijk het is om dat stukje vlees opzij te laten liggen, zonder in te boeten aan smaak. Wij werken ook samen met koks en influencers op sociale media, om deze boodschap kracht bij te zetten en uit te dragen naar een breed publiek.

Ons ecologisch bewustzijn vertaalt zich ook in een uitgebreid park van zonnepanelen, energie- en waterbesparing, en in onze verpakking. Vanaf het begin hebben wij steevast gekozen voor glazen bokalen voor onze patés en salades. We doen dit om ecologische redenen – glas is een duurzaam materiaal, en kan eindeloos gerecycleerd worden –, alsook voor hygiëne en smaak.

Tenslotte is er de creativiteit en innovatie. Wij zetten actief in op nieuw onderzoek naar plantaardige eiwitten, via projecten met universiteiten, de overheid, etc.

Onze Abinda producten

Abinda staat bekend om haar kant-en-klare burgers, salades en patés.

Burgers.

Wat is er nu makkelijker om eens te proeven van de vegetarische keuken dan een lekkere, kant-en-klare burger? Abinda heeft een uitgebreid gamma aan burgers, gaande van de gewone Groenteburger tot een meer uitgesproken Spinazie-Geitenkaasburger.

Benieuwd naar onze andere burgers? Bekijk het assortiment op onze website: https://www.abinda.be/nl/producten/?product=burgers

Salades.

Naast burgers maakt Abinda ook heerlijk frisse salades. Deze komen in alle smaken: van een Currysalade tot Champignon à la Grecque, en zelfs een Smokey Linzen Paprika spread. Onze salades kunnen makkelijk gebruikt worden als broodbeleg, in wraps en in aperitiefhapjes. Zoals gezegd vind je deze salades steevast in de welgekende Abinda-bokaaltjes. Meer info over onze salades kan je hier vinden: https://www.abinda.be/nl/producten/?product=salades

Patés.

Tenslotte maken we ook heerlijk vullende patés. Deze patés worden op ambachtelijke wijze in hun bokaaltje gebakken in de oven, wat zorgt voor een knapperige afwerking. Onze allerbekendste patés zijn de Groentepaté en Kruidige Hazelnootpaté, maar we hebben er nog zoveel meer! Een volledig overzicht vind je hier: https://www.abinda.be/nl/producten/?product=pates

Voor meer receptjes en informatie kan je ook terecht op de Facebook en Instagram pagina. 

Wedstrijd
We geven 15 Abinda geschenkboxen weg ter waarde van 25 euro! Deze box bevat acht heerlijke Abinda producten: vier karakteristieke Abinda bokaaltjes (kikkererwtenpaté, groentepaté, champignon à la Grecque en een heerlijke paprika salade). De box bevat ook nog vier burgers: de Hazelnootburger, Spinazie-Geitenkaas burger, Pompoenburger en een Groenteburger. Wat moet je daar zoal voor doen?

-Volg ons op sociale media (facebook en instagram), ook altijd handig om als eerste de leukste nieuwtjes te lezen en te zien wanneer de volgende lezerswedstrijden er aan komen.

-Abinda heeft ook heerlijk frisse salades in haar gamma. Voor wat kan je die zoal aanwenden als beleg?

-Wie zijn in 1988 Abinda opgestart?

-In het gamma van Abinda bevindt zich ook de vegan fondue met groenten. Lekkere mini-burgertjes op basis van groenten en vegan kaas. Hoeveel gram koolhydraten bevat zo een burger?

Mail ons je antwoorden met de slogan ‘Gezond en smaakvol tafelen’ voor a.s. maandagavond 1 april Paasmaandag) om 19 uur naar info@hetnieuwsvanwestvlaanderen.be . Opgelet, één deelname per gezin anders zien we je jammer genoeg genoodzaakt om uit te sluiten. Vermeld graag ook je mailadres en je volledige woonplaats (straat en gemeente of stad). Woensdag maken we de gelukkige winnaars bekend.

 

 

10 reacties

Tamara bouchard
Geschreven op 2024-04-01 20:17:50
Zien er lekkere producten uit. Wil ik graag winnen 🤍🙏😊
Myriam
Geschreven op 2024-04-01 17:44:19
Wat een leuke prijs . Ik Kan dit wel smaken 🤣🤣🍽🥂
Heaven-Jenna
Geschreven op 2024-03-30 17:44:04
🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤
Mahbouba
Geschreven op 2024-03-30 17:43:20
Graaaaaaaaaaaaaaag 🤤
Degroote thierry
Geschreven op 2024-03-30 17:42:28
Zou dit graag eens proeven
van rie freddy
Geschreven op 2024-03-30 11:48:02
ik ben benieuwd om deze producten te ontdekken, ik ben al 95 % vegetarier en wil dat 100 % zijn, ik waag mijn kans !
Mario Lamote
Geschreven op 2024-03-30 08:19:52
Ben wel nieuwsgierig naar de smaak
Heidi Ameloot
Geschreven op 2024-03-29 17:37:08
Ik heb vorig jaar jaar meegedaan maar ik viel net niet in de prijzen. Heb ze enkele weken later in de winkel ontdekt en best wel lekker. Hoewel ik geen uitgesproken veganliefhebber ben, doe ik graag toch nog eens mee. Je weet maar nooit. Heidi Ameloot, Brugge
Eveline Malfait
Geschreven op 2024-03-29 17:23:04
Mooi assortiment!
Nico (ocin op sociale media)
Geschreven op 2024-03-29 16:39:55
Gezond en smakelijk tafelen

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.