Home > Weekendwedstrijd: win je 1 meter lange limited edition spaghetti (€ 30) van Soubry

Weekendwedstrijd: win je 1 meter lange limited edition spaghetti (€ 30) van Soubry

Geschreven op 20 oktober 2023 om 16:00 door Mario De Wilde

Toegeven, onze wekelijkse lezerswedstrijden zijn altijd doordrenkt van hetzij iets nieuws, hetzij iets exclusief. Welnu, met de limited edition 1 meter spaghetti van Soubry, die je niet in de winkel kan kopen, hebben we opnieuw iets speciaal in de aanbieding. De West-Vlaamse pasta- en spaghettispecialist knipogen ze nog meer naar het befaamde en wereldberoemde ‘Lady en de Vagebond’-moment. Wie kent deze scène trouwens niet? Nu kan je de hele familie en vrienden verrassen met zo’n bijzondere spaghetti.

Dat wordt lekker lang slurpen! Challenge accepted? Trommel dan snel je familie, huisgenoten, buren, lieven, exen, kotgenoten op, en doe mee met deze fantastische wedstrijden want de winnaars krijgen niet één maar twee van zulke verpakkingen van 1 meter lang.

Het Soubry verhaal start op het veld
waar de kwaliteit, de volle vorm en de natuurlijke ambergele kleur van de tarwe gecontroleerd wordt. Ons aankoopteam gaat wereldwijd op zoek naar tarwe van de hoogste kwaliteit. De tarwe moet verschillende proeven doorstaan en aan hoge specificaties voldoen voordat ze aangekocht wordt. Voor onze deegwaren kiezen we altijd voor harde tarwe met een hoog en kwalitatief eiwitgehalte, hoger dan het gemiddelde van andere pasta’s op de markt.

Hoge specificaties zonder compromis
Na de oogst, wanneer de tarwe met het binnenschip via het kanaal arriveert, worden onzuiverheden zoals zand en steentjes grondig verwijderd. Cilinders breken de tarwekorrels open en de tarwe wordt gezift. Enkel de kern van de tarwekorrel wordt behouden. Door het maalproces te herhalen, verfijnen we de tarwe tot de gewenste korreldikte. Zo bekomen we griesmeel. Alles gebeurt in onze eigen Belgische molens, in Roeselare.

Al dente pasta, een minutieus proces
Om pasta te maken wordt het griesmeel gemengd met water en zorgvuldig gekneed. Dit deeg wordt onder hoge druk door een matrijs geperst. Zo bekomen we de gewenste vorm. Dan gaat de pasta door verschillende drogers. De vochtigheidsgraad, de luchtstroom en de temperatuur is telkens verschillend en wordt strikt onder controle gehouden. Per jaar wordt ongeveer 100.000 ton pasta gemaakt of dit zijn in andere woorden 1,2 miljard porties. Soubry is de enige pastafabrikant in België.

In ongekookte versie kan je er nog meer leuke (en vooral handige) dingen mee doen:

-als hippe breinaalden aan je oma schenken.

-als tandenstoker voor de giraffen aan de Antwerpse Zoo schenken.

-als Nordic stokken aan je Anorexia Nervosa-zusje schenken.

-als notenbalk aan je muziekleraar schenken.

-als hulpje om te checken of je zelfgebakken cake wel goed gebakken is.

Wedstrijd

Win twee pakketten van 1 meter elk (waarde € 30) die we van Soubry aangereikt kregen. Ze hebben daar in Roeselare meer dan 40 producten, maar deze komen er speciaal voor onze lezers (lees, winnaars) aan. Maar daar moet je wel iets voor doen. Hier gaan we…

-volg ons op www.instagram.com/hetnieuwsvanwestvlaanderen.be, altijd handig ook als je alle nieuwtjes uit je streek te weten wilt komen.

-In het filmpje ontdek je met welk vervoer de tarwe grotendeels toekomt bij Soubry in Roeselare?

-Hoeveel pasta wordt er op jaarbasis gemaakt door Soubry?

-Hoe heb je het liefst jouw persoonlijke pasta of spaghetti?

-Op het einde van de reportage vind je een aantal ludieke alternatieven wat je met z’n 1 meter spaghetti van Soubry kan doen. Bezorg er ons ook zo eentje.

Mail info@hetnieuwsvanwestvlaanderen.be met als titel ‘Ik wil de langste hebben’. Opgelet, naam en adres zeker niet vergeten om geldig mee te doen en dat alles voor maandagavond 23 oktober 2023 om 18.00 uur. Opgelet; één antwoord per persoon en gezin. Ook meerdere antwoorden door één persoon insturen op verschillende mailadressen worden door onze zoekrobot er ongenadig uitgehaald en uitgesloten. Dinsdag of ten laatste woensdag maken we de winnaars bekend.

Opgelet, gezien de breekbaarheid van de spaghetti kunnen ze niet verstuurd worden. Dus moeten ze afgehaald worden in één van onze afhaalpunten in Brugge, Oostende en Knokke. 

3 reacties

GOUDESEUNE ELS
Geschreven op 2023-10-23 15:20:35
Ik kokkerel zo graaaaaaaag met spaghetti.. 👌👌👌
STEFAAN RYCKEBOSCH
Geschreven op 2023-10-23 10:25:53
Spaghetti... Mijn lievelingskost.. 🍝😋😋😋
De schoolmeester chantal
Geschreven op 2023-10-22 22:02:19
Bijna deze geweldige actie gemist

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.