Home > Weekendwedstrijd. Win een verblijf en toegang voor 4 personen in Parc Asterix vlakbij Parijs

Weekendwedstrijd. Win een verblijf en toegang voor 4 personen in Parc Asterix vlakbij Parijs

Geschreven op 14 oktober 2022 om 16:36 door Mario De Wilde

Ik beken: ik ben een angstig watje. Geen behekste huizen, wandelingen langs begraafplaatsen en voodoo-rituelen voor mij. Maar dan krijg je een uitnodiging van Parc Asterix om in oktober eens een bezoek te brengen. ’t Ja, Halloween. Het is als chocolade gevuld met karamel: je weet dat het slecht voor je is en toch blijf je er van eten. En dus namen we het aanbod aan. Ik kan je nu al, vanaf mijn veilige redactieruimte, zeggen: Parc Asterix is nu Gotham, Sodom en Gomorra op een hoopje.

In ruim een uur naar Parijs

Parijs, péage, files…Vier uur rijden. En dus zijn we niet met de auto gekomen, maar hebben we totaal Anuna-proof de Thalys genomen. Heerlijk ontbijt in een comfortabele zetel terwijl links van ons de auto’s in de file staan. Ik schat zelfs dat die Mijnheer Renault er ruim vier uur over gaat doen. En kijk, in nog geen anderhalf uur staan we in het immense treinstation van Aéroport De Gaulle. Dat heet nog eens reizen! Een shuttle brengt ons vanaf het treinstation in een kwartiertje naar het park.

Parc Astérix is zo’n 20 ha groot en is gebaseerd op de verhalen over Astérix (door Albert Uderzo en René Goscinny). Het is vooral bekend en geprezen om zijn grote variatie aan rollercoasters maar noteer ook de grote veelheid aan attracties en shows, zoals de Tonnerre de Zeus (een houten achtbaan), Goudurix (een grote stalen achtbaan met veel loopings), la Trace du Hourra (een negenhonderd meter lange bobsleebaan) La Galere (een indrukwekkend schommelschip), L’Oxygéna-rium (de wildwaterbaan), de Menhir Express (een vervaarlijke boom-stamattractie) en de Grand Splatch. Voor een hapje en drankje ben ik welkom in een van de zes restaurants of maar liefst 34 snackbars.

Slik, zucht…

Pakweg twintig jaar geleden was er in Europa nog geen sprake van de ‘duistere kant’ van dit feest met ver-klede kinderen die de huizen aflopen voor snoepjes. Nu doen vrijwel alle parken maar wat graag mee aan deze poppenkast van spinnen, pompoenen, geesten en bloedzuigers. Het is zaterdag en we krijgen een kamer toegewezen in Hotel La Cité Suspendue. Puur uit lijfsbehoud bestel ik ‘s avond scampi’s met heel veel look. ‘s Middags begeven we ons met een klein hartje naar de scarezone. Aan de ingang zie ik overal mist en de geur van wierook. Ik gooi mijn neus op slot en de eerste flinkerd is een mijnheer zonder tanden en nog drie vingers. Duidelijk iemand die niet in de gezondheidsdienst werkt. Even verderop vindt een vampier het fijn om allerlei effecten, ook op de vloer te schilderen en door de 3D effecten raken we zodanig gedesoriënteerd dat we niet meer weten waar onze voeten te plaatsen.

 

Ondergronds

Gewoonte went… Het grootste angstzweet ben ik intussen stilaan kwijt en het roofdier wordt nu echt in mij wakker. Vier spookhuizen, verschillende straatshows met vuur-spuwers, zombies en enge geesten plus de Magna Maleficus-show wachten op me. In Les Catacombes moet ik via ondergrondse tunnels ontsnappen uit de hoofdkluis. Een flinke opgave want met een oppervlakte van 300 m² draait dit nieuwe spookhuis met 14 kamers rond. Nog niet goed bekomen, verleg ik mijn grenzen naar La Maison de la Peur. Alleen de naam al vind ik behoorlijk verontrustend. Deze inwijdingsreis tussen vampiers, levende doden en andere enge wezens zal me voor de rest van mijn blije leven achtervolgen. Nummer 3: La Colère d’ Anubis wacht. Enkele snode geesten hebben een collectie uit het oude Egypte gestolen en wij zijn eregast in prime-time. Te betreden op eigen risico. Idem voor de 3D-show Mission Perdue waar we vertrekken voor een expeditie naar de sterren op zoek naar gasten die verdwaald zijn op een vreemde planeet.

36 attracties voor jong en oud

Onversaagd nemen we plaats in een aantal te gekke attracties, Halloween of niet. Met zijn 36 attracties kun je in Parc Astérix een hoop plezier beleven. Ze liggen verspreid over zes werelden: die van de Vikingen, de oude Grieken, het Romeinse Rijk, Egypte en een laatste genaamd ‘Door de tijd heen’. Parc Astérix is voor iedereen leuk: er zijn attracties voor alle leeftijden en wensen. Klassieke draaimolens,draaiende ketels, kleine bootjes waarmee je over de golven kunt varen, een ritje met de spooktrein, afdalen in een bobslee en de familie-achtbaan: kinderen amuseren zich hier uitstekend met hun ouders. De allerkleinsten (vanaf 3 jaar) hebben nog eens extra geluk in het rijk van de Galliërs: alleen zij mogen namelijk in la Forêt d’Idéfix (het bos van Idéfix). Daar kunnen ze de druïdes leren kennen (Keltische priesters en wetenschappers), hun toverdrankjes en hun trucjes om het water in de rivier te laten stijgen… Ik sidder en beef als een bang rietje op het water….

Spanning en sensatie op het water

De vervoersmiddelen verklappen al een beetje wat voor attracties het zijn: een boot voor ‘Le grand splatch’, een gekke menhir voor de ‘Menhir Express’ en een enorme boei voor ‘L’Oxygénarium’. Wervelwinden, dalingen, draaikolken en spetters zijn uiteraard van de partij. We kunnen er ook tijdens deze Halloween-periode met jong en oud voluit van genieten.

Duizelingwekkende avonturen

Liefhebbers van spannende attracties zijn op de juiste plek in Parc Astérix. Vijf grote attracties zorgen voor een flinke adrenalinestoot. Waar de Russische berg ‘Tonnerre de Zeus’ de bezoekers lanceert met een snelheid van 80 km/u, langs een duizelingwekkend parcours, neemt ’Goudurix’ je mee op reis tijdens de zeven loopings die deze achtbaan rijk is… De vampiers zijn we even vergeten maar ons hoofd draait stilaan als een tol en ja, we zijn blij als we weer begane grond voelen

SmakeLIJK

Tijd om naar lucht te happen en we zoeken een plaatsje uit in Théâtre de Panoramix voor de magische show ‘Magna Maleficus’. We ontmoeten een betoverend personage die ons net niet doet bezwijken voor zijn hypnotiserende krachten. Betoveringen of vloeken, ons lot ligt in zijn handen. Een toevallig uitgezochte vluchtroute brengt ons weer naar buiten en we ontdekken de nieuwe wijk ‘La Malédiction Du Sirius’, ook al griezel in het hoogste kwadraat. Het is intussen acht uur, Parijs dompelt zich in de duisternis en dit hoopje ellende gaat iets eten. Tijdens Halloween betekent gezellig dineren, een tafeltje uitzoeken voor ‘Le Buffet De L’Horreur’ in het restaurant Le Cirque. Best lekker en bovendien griezelig origineel. Het is al bijna 22 uur wanneer we ons vredig en vooral veilig hemelbed terugzien. Ik kijk voor het slapengaan nog even door mijn raam, zie de fonkelende sterren en besef dat ik nooit dichterbij Lucifer, en The Joker zal komen. Slaap lekker….

PS: s’ morgens bij het ontbijt volgt nog een bijkomende attractie. Samen met de familie Asterix op de foto. Terug op de Thalys koester ik de vele foto’s en selfies als een blij godenkind….

Eigen foto’s en (c) Parc Asterix

Win je verblijf met overnachting en toegang tot het park voor 2 dagen

Win je eigen familieverblijf (4 personen) met toegang tot het park voor 2 dagen, avond- en ontbijtbuffetten inclusief. Het hotel zal van de beschikbaarheden afhangen.

Wat moet je daar zoal voor doen?

-Volg ons alvast op sociale media (facebook en instagram), ook altijd handig om als eerste de leukste nieuwtjes te lezen en te zien wanneer de volgende lezerswedstrijden er aan komen.

-Noem vier attracties die zich in Parc Asterix bevinden?

-In welk treinstation stopt de Thalys als je in alle comfort naar Parc Asterix wil?

-Geef de naam van drie hotels in het park zelf waar je kan overnachten.

Mail ons je antwoorden met als titel ‘Asterix Risc’ voor maandagavond 17 oktober om 21 uur naar info@hetnieuwsvanwestvlaanderen.be . Opgelet, één deelname per gezin anders zien we je genoodzaakt om je als deelnemer uit te sluiten. Vermeld graag ook je mailadres en woonplaats, anders is de deelname ongeldig. Dinsdag maken we de winnaar bekend.

4 reacties

decoene bjorn
Geschreven op 2022-10-17 07:37:41
hotels: hotel de cité suspendue les trois hiboux hotel les Quais de lutece hotel atracties: la galere la trace du hourra de menhir express goudurix aankomst in aéroport De Gaulle
Lode Vlayen
Geschreven op 2022-10-15 15:31:09
Aérodynamix, Aérolaf, Attention Menhir, en Le Carrousel de César 2. Treinstation van Aéroport De Gaulle 3. Hotel Les Trois Hiboux, Hotel La Cité Suspendue en Hotel Les Quais de Lutèce.
Kirsty
Geschreven op 2022-10-15 12:56:36
1. Aérodynamix, Aérolaf, Attention Menhir, en Le Carrousel de César 2. Treinstation van Aéroport De Gaulle 3. Hotel Les Trois Hiboux, Hotel La Cité Suspendue en Hotel Les Quais de Lutèce.
Hullebus wilfried
Geschreven op 2022-10-15 04:25:22
1- Schommelschip,Stalen achtbaan, Theekopjesattractie,Boomstamattractie 2- treinstation van Aéroport De Gaulle 3-Les Trois Hiboux, La cité suspendue, Les Quais de Lutèce,

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.