Home > Weekendwedstrijd. Win een duo-ticket betoverend ‘Kerstmagie’-spektakel in Kasteel van Wijnendale (Torhout)

Weekendwedstrijd. Win een duo-ticket betoverend ‘Kerstmagie’-spektakel in Kasteel van Wijnendale (Torhout)

Geschreven op 2 december 2022 om 16:00 door Mario De Wilde

Mijn absoluut guilty pleasure is niet het kijken naar Temptation Island of het voortdurend aanschouwen hoe een dappere BV zich alweer aan een ‘waanzinnige uitdaging’ waagt, maar wel het verslinden van zeemzoete en over the top kerstfilms. Uuuuuuuuuuren kan ik er naar kijken. En heerlijk, we worden straks op onze wenken bediend.  Het betoverend spektakel ‘Kerstmagie’ strijkt immers vanaf dit weekend opnieuw neer in tien Belgische kastelen, waaronder ook twee in onze provincie: (Kasteel du Parc (Vlamertinge) en Kasteel van Wijnendale (Torhout). Het is een organisatie van productiehuis Historalia van prins Simon de Merode. De kastelen openen vanaf 3 t.e.m. 23 december 2022 hun poorten voor deze magische en interactieve theaterwandeling. De kastelen worden omgetoverd tot oogverblindende kerstpaleizen die je onderdompelen in een wondere wereld voorbij jouw verbeelding. Jong en oud kunnen zich tijdens deze editie helemaal laten meeslepen in ‘Kerstmagie op zijn kop!’, een gloednieuw, spannend verhaal van de hand van regisseur Luc Stevens.

Na een zeer geslaagde eerste editie vorig jaar van la ‘Magie de Noël’ in de kastelen van Gembloux (Namen) en Soignies (Henegouwen), zal de Franstalige versie van dit sprookjesachtige spektakel dit jaar ook voor het eerste zien zijn in de provincie Luxemburg. Het kasteel van Deulin (Hotton) vormt daar het prachtige nieuwe decor.

Interactief en mét live acteurs!
‘Kerstmagie’ werd vorig jaar, door de gekende omstandigheden, omgevormd van een theaterwandeling met live acteurs, naar een spannende, volledig audiovisuele en interactieve ontdekkingstocht voor het hele gezin. Dit jaar wordt er een combinatie van beide felgesmaakte recepten geserveerd, want niet alleen keren de live acteurs (en zelfs dansers) terug, na de interactieve en spectaculaire theaterwandeling kan er ook weer op de foto gegaan worden met de enige echte Kerstman!

Tijdens je reis doorheen één van de 10 kastelen, kom je in een spannend avontuur terecht. Fantastische lichteffecten, prachtige muziek en een gloednieuw verhaal zullen jou de weg tonen doorheen een sprookjesachtig kerstkasteel. Maar let op: Niets is wat het lijkt. De magie van Kerstmis staat dit jaar, meer dan ooit, op het punt om te verdwijnen. Wie kan Kerstmis nog redden voor het te laat is?

‘Kerstmagie’ is de ideale, ontspannende familie-uitstap om helemaal in de kerstsfeer te komen en bovendien een unieke kans om prachtig Vlaams erfgoed van binnen te bewonderen. Tickets voor deze ultieme en betoverende kerstbeleving kosten €15,95 p.p. op weekdagen, €17,95 op vrijdag, zaterdag en zondag, en zijn gratis voor kinderen onder de 5 jaar.

Wil jij ook graag een droomreis van een klein uurtje maken in één van de kastelen? Bestel dan nu je tickets via www.kerstmagie.be

Nieuw verhaal
In de kastelen staat ‘Kerstmagie op zijn kop!’, een meeslepend en spannend verhaal geschreven door regisseur Luc Stevens. Wat gebeurt er toch allemaal op het kasteel? Elfen zijn volop bezig met allerhande dure schilderijen en meubels uit het kasteel te halen. Ze verkopen ze aan de hoogste bieder, maar mag dit zomaar? Professor Snoeperbol wil het leven van de elfen makkelijker maken met een hypermoderne machine, maar is dat wel een goed idee? En wat zijn Wikkie, Wakkie en Wokkie toch van plan? En hoe zit het met de magie van het warmste moment van het jaar? Kerstavond nadert, maar er is duidelijk iets grondig mis. Help jij het mysterie mee oplossen?

Praktische info ‘Kerstmagie’ vanaf 3 t.e.m. 23 december 2022

Vlaams-Brabant: Kasteel van Huldenberg (Overijse)
Limburg: Kasteel van Duras (Sint-Truiden)
West-Vlaanderen: Kasteel du Parc (Vlamertinge) – Kasteel van Wijnendale (Torhout)
Oost-Vlaanderen: Slot van Laarne
Antwerpen: Kasteel van Cleydael (Aartselaar), Kasteel de Merode (Westerlo)
Henegouwen: Château de Louvignies (Soignies, Franstalige versie)
Namen: Corroy-le-Château (Gembloux, Franstalige versie)
Luxemburg: Château de Deulin (Hotton, Franstalige versie)

Tour: Per kwartier beginnen er max. 24 personen aan hun tocht doorheen het kasteel. Een tour duurt ongeveer 50min. Er zijn meerdere trappen te nemen en daardoor is de tour niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers en buggy’s.

Prijs: 15,95 euro p.p. op weekdagen, 17,95 euro p.p. op vrij-, zaterdagen en zondagen, kinderen onder de 5 jaar gratis. Tickets en info via www.kerstmagie.be

Weekendwedstrijd

Wij hebben 15 duo-tickets twv 35 euro in onze prijzenkast klaarliggen. Wat moet je daar zoal voor doen?

-Volg ons alvast op sociale media (facebook en instagram), ook altijd handig om als eerste de leukste nieuwtjes te lezen en te zien wanneer de volgende lezerswedstrijden er aan komen.

-Wat is de bedoeling van Professor Snoeperbol?

-In het filmpje zie je een kandelaar in het kasteel. Hoeveel kaarsen staan daarin?

-Wat is je favoriet kerstliedje?

-Graag ook je voorkeur van datum in volgorde doorgeven: woensdag 7 december om 19h15, donderdag 8 december om 19h00 of vrijdag 9 december om 19h15.

Mail ons je antwoorden met als titel ‘Kasteelmagie voor mie’ voor maandagavond 5 december om 20 uur naar info@hetnieuwsvanwestvlaanderen.be . Opgelet, één deelname per gezin anders zien we je genoodzaakt om je als deelnemer uit te sluiten. Vermeld graag ook je mailadres en woonplaats, anders is de deelname ongeldig. Diezelfde maandagavond al maken we de 15 winnaars bekend.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.