Home > Weekendwedstrijd: win een box van 5 x Gods spirit van de West-Vlaamse O’live of een 1 fles Belgische Whisky (5 jaar oud)

Weekendwedstrijd: win een box van 5 x Gods spirit van de West-Vlaamse O’live of een 1 fles Belgische Whisky (5 jaar oud)

Geschreven op 9 september 2022 om 17:10 door Mario De Wilde

Feesten zonder alcohol is een trend en in steeds meer cafés, maar ook in de supermarkt neemt het aanbod niet-alcoholische dranken toe. Sinds deze week kan je in de winkelrekken ook het assortiment ‘SoSecret’ by O’live terugvinden. “De markt met alcoholvrije producten is de voorbije jaren enorm gegroeid. Dat heeft ons ertoe aangezet om, op basis van onze bestaande ‘Premium Line’, ons alcoholvrij aanbod verder uit te breiden. ‘SoSecret’ is niet alleen betaalbaar, maar ook verrassend van smaak”, stelt Bart Demeestere, zaakvoerder van O’live.

O’live is het geesteskind van Kurt Suys, Sofie Gardyn en Peter Dumont, drie West-Vlaamse vrienden die tijdens een van hun reizen naar het zuiden van Frankrijk op het idee kwamen om een gin op basis van olijven te creëren. Al snel bleek er in België een markt voor te zijn en onder impuls van Bart Demeestere werd een bedrijf uitgebouwd dat naast gin, ook rum, whisky en enkele alcoholvrije dranken produceert en verkoopt. De gins van de ‘Premium Line’, die specifiek voor de betere horeca- en speciaalzaken bestemd zijn, haalden al verschillende prijzen binnen. Ook heel wat sterrenchefs weten de ‘Premium Line’ te appreciëren.

Bart Demeestere: “Wat onze ‘Premium Line’ en in het bijzonder onze eerste gin, ‘O’live Gin – the original’, zo uniek maakt is dat we tijdens het stoken enkel groene olijven en maïsalcohol gebruiken. Op geen enkel moment voegen we smaakvervangers toe. En dat proef je meteen. De essentiële oliën uit de olijven zorgen voor een licht ‘vettige’ afdronk en dankzij de mediterrane kruiden, die subtiel aanwezig zijn, waan je je als het ware in de Provence.”

Nieuw en toegankelijk aanbod voor retail

O’live focuste zich tot voor kort uitsluitend op horeca- en speciaalzaken. Maar daar komt nu met ‘SoSecret’ verandering in. “Deze lijn past perfect bij de wens van de consument naar een luxe smaakbeleving en tegelijk een gezonde levensstijl. Een van de varianten heeft bijvoorbeeld dezelfde volle smaak van zuiderse olijven als onze bekroonde ‘O’live Gin – the original’. En met ‘SoSecret Rum’ en ‘SoSecret Rum Lemon’ brengen we twee next-level alcoholvrije rumvarianten op de markt, die uniek zijn in België. Ze vormen de perfecte basis voor een virgin cuba libre of een virgin mojito.”

Vanaf vandaag dus vind je ‘SoSecret’ terug in de grote supermarktketens. “Maar hiermee is onze ambitie nog niet gestild. Zo komt met ‘GODD’s Spirits’ een betaalbaar assortiment gin, rum en likeur en met Rebels Rock ook een whisky van Belgische bodem in de winkelrekken. Daarnaast lanceren we de komende weken een exclusief gamma premix cocktails. Deze laatste zijn weliswaar enkel en alleen te verkrijgen in geselecteerde bars en clubs”, vervolgt Bart Demeestere.

Deze alcoholvrije cocktails werden samengesteld door Boris Bru, de zoon van Wout Bru. “O’live getuigt van gedurfd ondernemerschap en ik ben fier dat nu ook mijn zoon zijn schouders onder dit project kan zetten. Hij bracht in Frankrijk al enkele exclusieve alcoholvrije drankjes op de markt en nu kan hij eindelijk ook zijn kunnen aan het Belgische publiek tonen. Ik twijfel er niet aan dat ze in de smaak zullen vallen”, stelt Wout Bru.

Ook internationaal doorbreken

Voor een fles uit het ‘SoSecret’-, ‘GODD’s Spirit’- of ‘Rebels Rock’-gamma tel je tussen 20 en 30 euro neer. Een aantrekkelijke prijs die de consument de kans geeft het product te leren kennen. “In eerste instantie willen we ons marktaandeel in het binnenland vergroten. Tegelijk willen we, naast Nederland, Duitsland, Spanje en Zwitserland, waar we al een tijdje aanwezig zijn, met onze producten nu ook naar Azië, Frankrijk, Tsjechië en het Verenigd Koninkrijk trekken. Om dat mogelijk te maken sloten we een partnerschap met een Belgische bottelarij, waardoor we nog sneller kunnen inspelen op de marktvraag”, besluit Bart Demeestere. Alle info kan je terugvinden op www.olivegin.com

Wedstrijd

We hebben 5 x Gods spirit ‘Intense’, 5 x Gods Spirit ‘Blossom’, 5 x Gods Spirit ‘Pink’ Gin en als hoofdprijs een fles Belgische Whisky (€ 46) van 5 jaar oud in de aanbieding liggen. Die krijgen de winnaars naar hen thuis opgestuurd. Wat moet je daar zoal voor doen?

-Volg ons alvast op sociale media (facebook en instagram), ook altijd handig om als eerste de leukste nieuwtjes te lezen en te zien wanneer de volgende lezerswedstrijden er aan komen.

-Op de site van O’live vind je flink wat recepten om zelf aan de slag te gaan met iets creatiefs. Naast de apero’s, starters en desserts vind je ook een aantal creatieve recepten in de rubriek ‘dining’ om een smakelijk hoofdgerecht te bereiden met de gin. Hoeveel gerechten staan er in deze rubriek met een recept afgebeeld?

-Geef de namen van de drie West-Vlaamse ondernemers die aan het roer staan van O’live?

-Welke ingrediënten maken de eerste gin, ‘O’live Gin – the original’, zo bijzonder?

Mail ons je antwoorden met als titel ‘Oh, oh O’live Gin’ voor maandagavond 12 september om 21 uur naar info@hetnieuwsvanwestvlaanderen.be . Eén deelname per gezin anders zien we je genoodzaakt om de deelnemer uit te sluiten. Vermeld graag ook je mailadres en woonplaats, anders is de deelname ongeldig. Woensdag maken we de winnaars bekend.

7 reacties

fred
Geschreven op 2022-09-11 10:20:24
toffe prijs zeg, ik doe mee dank u :)
De schoolmeester chantal
Geschreven op 2022-09-11 07:36:41
Wauw tegen zulke smaakvolle actie zeg ik zeker geen NEEN. Met heel veel plezier meegedaan. Fingers crossed
Jeannine Wollants
Geschreven op 2022-09-10 23:38:44
You o(nly) live once, dus die O’live Gin wil ik snel eens proberen!
Nathalie D'hondt
Geschreven op 2022-09-10 21:32:24
Wauw, mooie actie.
Linda Vandecasteele
Geschreven op 2022-09-10 18:50:49
mijn kans gewaagd voor deze heerlijke giveaway
Luc Baetens
Geschreven op 2022-09-10 16:27:41
kans gewaagd voor deze goddelijke giveaway !
palsterman
Geschreven op 2022-09-10 12:17:33
tegen zo een mooie smaakvolle prijs zeg ik niet nee.nog veel succes

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.