Home > Weekendwedstrijd: win 20 x twee heerlijke maaltijden van Lekker Ann’ders uit Deerlijk

Weekendwedstrijd: win 20 x twee heerlijke maaltijden van Lekker Ann’ders uit Deerlijk

Geschreven op 14 januari 2022 om 16:43 door Mario De Wilde

Lekker Ann’ders is de toepasselijke naam die Ann Vandenbroucke bedacht voor haar nog jong artisanaal productiebedrijf dat gespecialiseerd is in verse en ambachtelijk bereide maaltijden met biologische, lokale en seizoensgebonden producten, en met knipoogjes naar de wereldkeuken. Haar maaltijden worden vacuümverpakt geleverd aan voedingswinkels over heel Vlaanderen (natuurwinkels, biowinkels, gespecialiseerde voedingszaken…) maar ook meer en meer aan bedrijven. Die komen immers graag tegemoet aan de wens van hun werknemers naar gezonde bio-maaltijden als lunch, en dat past ook perfect in hun eigen streven naar een ‘Great place to work’-label.

Na de recente verhuizing naar een nieuw en groter pand op de Spiegelpark-site te Deerlijk bekomt Lekker Ann’ders voor haar dagverse maaltijden nu een biocertificaat van het controleorganisme Certisys, dé pionier op het vlak van biocertificatie in België. Zo’n certificaat is vrij uniek in de sector van de bereide maaltijden.
Streng biolabel
“Een biolabel krijg je niet zomaar”, zegt de Deerlijkse Ann Vandenbroucke. “Het label garandeert dat de productie gebeurt volgens de strenge regels van de biologische landbouw, verwerking en verkoop. Er is een consequent traceringsproces van bij de landbouwer, de groothandel tot bij de verwerker die het eindproduct aanbiedt”. Zowel receptuur (gebruikte ingrediënten) als aankopen moeten immers van biologische oorsprong zijn en alle betrokken partijen moeten een biocertificaat hebben om te mogen samenwerken, en dat wordt allemaal administratief gecontroleerd. Een biolabel betekent ook: producten vrij van pesticiden of additieven. Het blijft daarom een eerlijk product. Alle maaltijden worden bovendien op een innovatieve en duurzame manier vacuümverpakt, wat de houdbaarheidsdatum verlengt met 10 dagen. De verpakking in vormkarton is voor 95% biologisch afbreekbaar.
Passie en positionering
Als fervente hobbykok droomde Ann al een hele tijd van een eigen artisanaal productiebedrijfje. Met veel aanmoediging van familie en vrienden besliste ze om haar droom waar te maken en startte ze de opleiding ‘traiteur-restauranthouder’ bij Syntra. Tijdens deze opleiding verloor Ann haar hart en passie aan verse en gezonde voeding, onder het motto ‘koken is veel meer dan een optelsom van ingrediënten’ en ‘bio kan ook lekker zijn’. De markt in bereide maaltijden is uiteraard groot en daarom onderscheidt Lekker Ann’ders zich niet alleen met een biolabel maar ook door haar ambachtelijke bereiding, het bijzonder verfijnde smakenpallet, de royale porties van 500 gram, de afwisseling in het wekelijks aanbod, en uiteraard de gezonde en evenwichtige samenstelling van de maaltijd.
Gewaardeerde managementomkadering
Ann werkt momenteel met 3 vaste medewerkers en met de occasionele inzet van zelfstandigen/flexi jobbers bij (on)voorziene druktemomenten. Maar ook management-technisch laat Lekker Ann’ders BV zich sterk omkaderen want het financieel en organisatorisch advieskantoor Jump4more uit Anzegem houdt zich als minderheidsaandeelhouder bezig met de juridische, fiscale, financiële en HR-opvolging. Dit team heeft een jarenlange ervaring in het begeleiden, doorlichten en sturen van bedrijven in tal van sectoren. “Die omkadering laat mij toe om organisch te groeien en mij 100% op lekker en gezond koken te storten”, lacht Ann.
Ambities & Wallonië
De ambities zijn om op termijn tot ca. 3.000 maaltijden per week te bereiden, het aantal winkelpunten in Vlaanderen verder uit te breiden en de marketinginspanningen voor bedrijfsabonnementen op te drijven. Het principe van een bedrijfslunch is alvast dat kmo’s partners worden en de werknemers via een login op het portaal van Lekker Ann’ders hun bestelling kunnen doorgeven, zowel voor hun eigen lunch als om eventueel mee te nemen naar huis voor het hele gezin. Er zijn ook ambities over de taalgrens want vanaf begin 2022 zijn de maaltijden van Lekker Ann’ders ook in een aantal Waalse winkelpunten (natuurwinkels, biowinkels, gespecialiseerde voedingszaken…) te vinden. Wordt vervolgd!
Praktisch
www.lekkerannders.be (met lijst van winkelpunten), alle info over biocertificaat op https://www.certisys.eu/nl/

Weekendwedstrijd

We hebben voor elke winnaar twee kant-en-klaar maaltijden van Lekker Ann’ders klaarliggen. (totale waarde € 23)

-Volg Het Nieuws van West-Vlaanderen op instagram en/of facebook, altijd handig als je alle nieuwtjes uit je streek te weten wilt komen.
In welke West-Vlaamse stad is ‘Lekker Ann’ders’ gevestigd?

-Geef drie West-Vlaamse verkooppunten waar je de gerechten van ‘Lekker Ann’ders’ kan kopen.

-Bij welke temperatuur bewaar je best de maaltijden?

Mail je antwoorden met als titel ‘Lekker Ann’ders’ naar info@hetnieuwsvanwestvlaanderen.be. Graag ook je voorkeur erbij (vegetarisch of niet-vegetarisch). Opgelet, naam en adres zeker niet vergeten om geldig mee te doen (verplicht) en dat alles voor maandagavond 17 januari om 21.00 uur. Dinsdag maken we dan de winnaars bekend. Let wel, de kant-en-klaar maaltijden dienen tussen vrijdagmiddag 21 en donderdag 27 januari afgehaald worden in het Brugse

9 reacties

Kimberly
Geschreven op 2022-04-08 08:10:08
Deerlijk - Veurne/de moerbei, ieper/de papaver bio, kortrijk/biomarkt - vier graden celsius
Heidi vandevelde
Geschreven op 2022-01-18 05:38:28
Deerlijk ,puur natuur kortrijk,colambahof wielsbeke🤞👌
Christine Castelein
Geschreven op 2022-01-17 14:47:08
De vestiging is in Deerlijk Bewaren op 4 ° C In Deerlijk, columbahof Wielsbeke, natuurhuis Biotiekje Kuurne, Puur natuur Kortrijk, Biomarket Voorkeur veggie maaltijd
De Vriendt Alexander
Geschreven op 2022-01-17 13:59:03
- In Veurne: De Moerbei, Ieper: De Papaver bio, Kortrijk: biomarkt - 4°C
Ann timperman
Geschreven op 2022-01-17 11:07:03
De vestiging is in Deerlijk Bewaren op -4gr Celsius Andere winkels : Puur natuur te Kuurne Bomarkt te Kortrijk Lokaal te Deelijk Nu duimen 🤞, Groetjes, Ann
Krissie Peeters
Geschreven op 2022-01-16 23:31:49
- In Veurne: De Moerbei, Ieper: De Papaver bio, Kortrijk: biomarkt - 4°C
Fien De Jonghe
Geschreven op 2022-01-16 23:12:09
- In Veurne: De Moerbei, Ieper: De Papaver bio, Kortrijk: biomarkt - 4°C
lieve kindts
Geschreven op 2022-01-16 22:49:44
- Deerlijk - Veurne/De Moerbei, Ieper/De Papaver bio, Kortrijk/Biomarkt - 4°C
Geert De Reu
Geschreven op 2022-01-15 20:26:52
- Deerlijk - Veurne/De Moerbei, Ieper/De Papaver bio, Kortrijk/Biomarkt - 4°C

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.