Home > Weekend van het volkscafé, met West-Vlaamse 60 cafés, krijgt einde april een zevende editie

Weekend van het volkscafé, met West-Vlaamse 60 cafés, krijgt einde april een zevende editie

Geschreven op 24 maart 2023 om 11:08 door Mario De Wilde

Op zaterdag 22 en zondag 23 april 2023 presenteren de Westhoek en Frans-Vlaanderen het Weekend van het volkscafé. Een 80-tal volkscafés brengen muziek, volksspelen, streekbieren, Picon Maison en talloze verrassingen. De topact wordt dit jaar gebracht door de tandem Kartje Kilo, die ter gelegenheid van het weekend een single over de volkscafés uitbrengt.

Een zestigtal cafés in de Westhoek en een twintigtal in Frans-Vlaanderen zetten hun deur nog iets meer dan anders open. Al voor de zevende keer organiseert Toerisme Westhoek (Westtoer) in samenwerking met de Frans-Vlaamse partners CCHF en CCFI dit weekend, de focus ligt op de niet te verwaarlozen toeristische impact van de volkscafés. Niet alleen zorgen de volkscafés voor dynamiek en beleving, ze vervullen ook de rol van toeristisch ambassadeur en geven zuurstof aan het sociale en culturele leven.

“De Westhoek is een regio met frappant karakter. Het is een streek van en voor levensgenieters en je kan er genieten als god naast Frankijk. Het Weekend van het Volkscafé, viert de vreugde van het leven in de Westhoek. Het zet tijdloze volkstradities in de kijker waar jong en oud van kunnen meegenieten. Na het succes van de afgelopen jaren is dit een verhaal om op verder te bouwen” aldus Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter Westtoer.

Volkscafé anno 2023

Jaar na jaar zien we de verscheidenheid van volkscafés groeien. De gekende adressen worden aangevuld met nieuwe locaties waar innovatie in combinatie met authenticiteit centraal staan. De jukebox, biljarttafel en de nostalgische sanseveria worden vandaag de dag vergezeld door vintagemeubels, platenspelers en hip behangpapier. Het volkscafé vindt zichzelf opnieuw uit waardoor een mooi overzicht van adresjes ontstaat waar gastvrijheid, trots en gezelligheid zorgen voor een warm welkom.

Muziek, volksspelen, streekbieren, Picon en … veel verrassingen!

Het Weekend van het Volkscafé zet de cafés in de kijker door een mix van extra evenementen en bijzondere activiteiten. Van volkssport tot huisgemaakte soep, van swing-jazz tot musette. Een topper blijft de ‘Picon Maison’ die tot over de grens als aperitief wordt gedronken. Maar vergeet ook niet de excellente bieren en wijnen uit de Westhoek die je op verschillende locaties kan degusteren. Hou in ieder geval de website www.weekendvanhetvolkscafe.be in de gaten. Er wordt ook een cafépocket gedrukt, met daarin een handig overzicht van alle adressen en festiviteiten.

Waar?

Ooit gestart in Poperinge, Heuvelland, Alveringem en Vleteren waait het weekend nu uit over de hele Westhoek tot in Noord-Frankrijk, daar presenteren ze ‘convivialité’ met een extra Franse flair.

Praktisch: www.weekendvanhetvolkscafe.be
Vanaf begin april zijn de brochures met deelnemende cafés en hun programma beschikbaar in de toerismekantoren van de regio.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.