Home > Week van de Smaak in Brugge ingezet

Week van de Smaak in Brugge ingezet

Geschreven op 16 november 2018 om 09:41 door Mario De Wilde

Van 15 tot 25 november vindt de twaalfde editie plaats van ‘De Week van de Smaak’. Ook dit jaar kan je in Vlaanderen en Brussel 10 dagen lang bij meer dan 200 activiteiten aanschuiven met als centrale thema ‘Gezond-Tijd’. Om dit thema kracht bij te zetten organiseerden de organsatoren vanuit de vzw Vol-au-Vent samen met een aantal partners dit jaar ‘Gezondbijten’ in Brugge, Antwerpen en Brussel.

Meer dan 200 activiteiten
Tussen 15 en 25 november denkt Vlaanderen en Brussel bewust na over onze “Gezond-Tijd”. Hoeveel tijd spendeer je aan het bereiden van een maaltijd? Gaan we met zijn allen op zoek naar “gezonde” fastfood of besteden we meer tijd en aandacht aan onze voeding? Of zijn we Gezond-ALTIJD? Van West-Vlaanderen tot Limburg worden er tijdens deze culinaire week, meer dan 200 activiteiten georganiseerd. Het ruime aanbod aan workshops, proeverijen, lezingen, wedstrijden en maaltijden vindt u terug op www.weekvandesmaak.be.
GezondBijten
Ook dit jaar is er opnieuw een ‘rode-draad-actie’, met name de GezondBijten. Gisteren kon je aanschuiven aan een ontbijt in het station van Brugge. Alle passanten konden deelnemen aan een sportieve workshop, begeleid door een health coach van onze partner Springbok coaching. Maar uiteraard konden ze ook genieten van de vele gezonde proevertjes aan de standen van onze foodpartners: Brugge Kaas, Mulder, Lima, Koffie Kàn, etc. Gezien iedereen wel eens wat tijd te kort komt om een gezond ontbijt klaar te maken, laat staan rustig aan tafel op te eten, wil de organsatie vanuit de Week van de Smaak, 19 november officieel uitroepen tot de “Nationale Dag van het Gezond-Bijt”. Die dag wordt er in Vlaanderen, als het van ons afhangt, dus massaal tijd gemaakt voor een gezond ontbijt en dit bij voorkeur in gezelschap van collega’s, klasgenoten, …

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.