Home > WeCanDance in Zeebrugge telt af naar een zomerse editie van ‘Just An Illusion’

WeCanDance in Zeebrugge telt af naar een zomerse editie van ‘Just An Illusion’

Geschreven op 3 augustus 2022 om 10:22 door Mario De Wilde

Nog maar enkele dagen te gaan en het bijna uitverkochte Electronic Beach Festival in Zeebrugge gaat van start. Dit keer staan er een dubbel weekend, 6 stages, 150+ artiesten, een brunch restaurant, een eigen menu, een padel court en vooral heel veel kleur op de planning. Ieder jaar waant het strand van Zeebrugge zich tijdens WeCanDance in een thema dat geïnspireerd werd op de Parijse Fashion week in September. Dit jaar neemt het festival zijn bezoekers mee op een ‘trip’ vol illusies, psychedelische prints en vooral heel, erg, veel, kleur. Op de Instagram en Pinterest pagina van het festival vinden de 15.000 bezoekers per dag al enkele weken inspiratie voor hun zomerse outfits. Al is het thema geen dresscode, meent WeCanDance. “We willen vooral bezoekers inspireren zich vrij te voelen en dat gevoel is onlosmakelijk verbonden met ongeremd jezelf zijn. Ons jaarlijks thema inspireert onze bezoekers even alle regels uit de dagdagelijkse maatschappij overboord te gooien, vaak durven mensen door ons thema stuks te dragen die al jaren in hun kast hangen. Het thema is geen dresscode maar bepaalt vooral de sfeer en looks van de decoratie en inkleding van het festival. Ieder jaar ziet het festival er volledig anders uit, zo blijven we onze bezoekers verbazen met onze 27 500m² gedecoreerd strand en wanen ze zich in een tijdelijke andere wereld bij ons”.
WeCanDance danst weer in full blast na twee aangepaste versies in 2020 en 2021. Deze editie van 2022 is de eerste waarbij het festival 6 stages voorziet mét een dak boven zodat er tijdens het warm zomerweer dat voorspelt wordt ook in de schaduw kan gedanst worden. Op een onlangs verschenen ‘teaser’ video toonde het festival al een indrukwekkende glimp van de opbouw waar ook de – zoals het festival ze noemt – verschillende ‘mini-clubs’ op het strand al te bewonderen waren. Internationale en nationale namen prijken op de grootste line-up die het festival ooit al boekte; van Maceo Plex, Stephan Bodzin, Adriatique, Lee Ann Roberts, Ben Böhmer, Joris Voorn, Faisal, Jennifer Cardini, Jan Blomqvist, Mira, Zoey Hasselbank en Lola Haro. De volledige timetable per stage – van hip hop tot techno – en per dag, is te vinden op de website van het festival. Het is een festival op het strand en lijkt dat meer dan ooit te beseffen. Recent verscheen er een ‘Growing Green’ document waarin het festival alle duurzame maatregelen en keuzes die ze namen in het verleden, de focuspunten van deze editie en de doelen waar ze naar toe willen werken in de toekomst te lezen staan. Samen met de Stad Brugge, De West Vlaamse Milieu Federatie, Vogelbescherming Vlaanderen, het lokale Brugse Proper Strand Lopers en het internationale A Greener Festival doet WeCanDance er alles aan om hun impact op de natuurlijke omgeving zo laag mogelijk te houden. Zo staat er dit jaar geen vuurwerk meer gepland en werkt het festival met een waarde-systeem zodat alle pet en bekers waaruit gedronken wordt terug achter de bar belanden en niet in het zand.

Maar een duurzaam festival zijn, betekent niet enkel geven om het klimaat, het festival vraagt ook zijn bezoekers voor elkaar te zorgen. Het festival communiceerde begin deze week een erg duidelijke boodschap: je vrij voelen op hun strand, betekent je veilig voelen en daar draagt iedereen op het strand zijn steentje aan bij. Het festival tolereert geen seksueel, fysiek, verbaal geweld en/of discriminatie, racisme, homofobie, seksisme of transfobie. Bezoekers die zich oncomfortabel of onveilig voelen kunnen via WhatsApp chatten met de getrainde ‘veiligheidsambassadeurs’ – een samenwerking met Flow Gent – en in de Safe Space. Dat laatste is een prikkelarme zone op het festival waar iedereen terecht kan met vragen en klachten of even op adem kan komen.
De ticket-sales voor het festival gaan hard met 65% vrouwelijke ticket-buyers. Zaterdag 06.08 staat op het punt uit te verkopen, voor zondag 07.08 zijn nog tickets beschikbaar, de vip packs zijn volledig uitverkocht. Voor het brunch restaurant, waar niemand minder dan Vincent Banić de gasten voorzien van een brunch buffet, zijn nog enkele stoelen beschikbaar. Ook voor weekend twee op zaterdag 13 en zondag 14.08 voorspellen de weergoden ideaal strand festival weer en zijn nog tickets beschikbaar! We can’t wait to take you on our trip! See you on August 6—7 and 13—14.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.