Home > WC-rollen en onderhoud meebrengen: Brugge zoekt uitbater voor publieke toiletten in H. Magdalenakerk

WC-rollen en onderhoud meebrengen: Brugge zoekt uitbater voor publieke toiletten in H. Magdalenakerk

Geschreven op 23 februari 2024 om 09:10 door Mario De Wilde

Er is een grote vraag naar publieke toiletten in en rond het Koningin Astridpark in Brugge. “We komen hieraan tegemoet. In samenwerking met de Kerkfabriek Heilige Magdalena en vzw YOT maken we de toiletten uit de Heilige Magdalenakerk publiek toegankelijk”, zegt schepen van Eigendommen Mercedes Van Volcem. De stad zoekt nu een uitbater voor het publieke sanitair. Door de vele bezoekers in het Koningin Astridpark is de Heilige Magdalenakerk een goede locatie. Daarnaast is de kerk een van de elk erfgoedlocaties in Vlaanderen en kregen ze het label ‘Flanders Heritage Venue’, wat betekent dat hier congressen en bijeenkomsten kunnen plaatsvinden. Hiervoor is kwalitatief sanitair nodig.

De kerkfabriek Heilige Magdalena is de eigenaar van het kerkgebouw. In 2022 ontvingen ze een omgevingsvergunning voor het renoveren van de kerk. Hiervoor kwam het stadsbestuur financieel tussen. De sanitaire voorzieningen van de kerk zijn opnieuw ingericht en bestaan uit twee toiletten en een aangepast toilet met hellend vlak. De Stad krijgt de toiletten voor de komende 9 jaar in gebruik. De VZW YOT en Kerkfabriek zullen ook altijd kunnen gebruikmaken van de toiletten.

Burgemeester Dirk De fauw: “In het Brugs Beleidsprogramma 2019-2024 hebben we de ambitie geuit om het toegankelijk publiek sanitair in Brugge te optimaliseren. Iedereen moet gebruik kunnen maken van publieke toiletten zodat inwoners en bezoekers zich altijd welkom en comfortabel voelen in onze stad.”

Uitbater gezocht

Het stadsbestuur zoekt een uitbater voor het publieke sanitair. De toiletten zullen opengehouden worden tijdens het weekend, op woensdagnamiddag, tijdens schoolvakanties en op officiële feestdagen tussen 10.00 en 18.00 uur. Op woensdagen buiten de schoolvakanties zullen de toiletten vanaf 11.30 uur open zijn. De uitbater staat zelf in voor onderhoudsproducten en sanitaire benodigdheden zoals toiletpapier, handzeep, handdoekrollen en papieren doekjes. Het tarief voor het publieke sanitair is 1 euro per toiletbezoek. Dat tarief hanteert de Stad in alle publieke toiletten. Kinderen onder de 6 jaar maken gratis gebruik van de voorzieningen.

Wie interesse heeft in deze vacature, kan het inschrijvingsformulier raadplegen via https://www.brugge.be/openbare-toiletten-heilige-magdalenakerk

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.