Home > Wat is van belang als je ergonomisch wilt thuiswerken

Wat is van belang als je ergonomisch wilt thuiswerken

Geschreven op 29 augustus 2022 om 17:52 door Mario De Wilde

Mede door COVID-19, is er een enorme omwenteling gemaakt als het gaat om werken op locatie. Het thuiswerken of op locatie is flexibeler geworden dan ooit, waardoor veel mensen hier dan ook gebruik van maken. Echter wordt er vaak een grote fout gemaakt, wanneer mensen thuiswerken. Zo wordt er niet op een ergonomische manier gewerkt, wat kan resulteren in lichamelijke klachten. Om dit te voorkomen, biedt dit artikel handige tips om er zeker van te zijn dat je op een ergonomische manier aan het werk bent.

Een ergonomisch bureau
De keukentafel is voor veel mensen de plek waar wordt gewerkt, wanneer men thuis werkt. Net zoals de keukenstoel, is een keukentafel geen geschikte plek om urenlang aan te werken. Om een goede werkhouding te hanteren, is het belangrijk dat de armen de juiste houding hebben en dus op de correcte manier leunen op het bureau. Om dit te realiseren is een verstelbaar bureau van groot belang. Zo heb je diverse modellen, die handmatig of elektrisch verstelbaar zijn. Zelfs heb je modellen die een sta of zit combinatie kunnen hanteren.

De voordelen van een ergonomische bureaustoel
Zoals eerder is benoemd, is het niet aan te raden om urenlang op een keukenstoel te werken. Een keukenstoel biedt simpelweg niet de juiste houding, wat kan resulteren in lichamelijke klachten. Voor het thuiswerken is het daarom aan te raden om een ergonomische bureaustoel aan te schaffen, om er zeker van te zijn dat je de juiste houding hanteert tijdens het thuiswerken. Net zoals een ergonomisch bureau, kan een ergonomische bureaustoel versteld worden naar de juiste zithouding. Zowel de armleuning als de rugleuning kan naar eigen wensen in hoogte of laagte verteld worden.

De plaatsing van je beeldscherm
Naast dat je op de juiste manier moet zitten en je armen op de correcte manier moet rusten, is het ook belangrijk om je beeldscherm op de juiste hoogte te plaatsen. Dit zorgt ervoor dat de juiste kijkhoek wordt gecreëerd, wat rug en nekklachten kan voorkomen. Door je laptop en beeldscherm op een verhoging te plaatsen, zorg je ervoor dat de juiste kijkhoek wordt gehanteerd. Ook zijn er monitoren met een draagarm, die verstelbaar zijn in hoogte, zodat de correcte hoogte gehanteerd kan worden.

Kortom, het werken aan de keukentafel is niet de juiste manier om thuis te werken. Door een werkplek thuis te creëren met een ergonomisch bureau en bureaustoel en de juiste hoogte te hanteren voor het beeldscherm, weet je zeker dat je op een ergonomische manier aan het werk bent.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.