Home > Wat doet een Brugse chocolatier in Waregem? Hij zoekt de juiste ‘persoone’

Wat doet een Brugse chocolatier in Waregem? Hij zoekt de juiste ‘persoone’

Geschreven op 1 mei 2024 om 07:01 door Mario De Wilde

De beroemde Brugse chocolatier Dominique Persoone is het gezicht van de nieuwe ‘employer branding’-campagne van het Waregemse Callens . ‘Wij zoeken de juiste Persoone’. Met die baseline trekt Callens de aandacht van automobilisten die op de E17 hun kantoor in Waregem passeren. Met daarnaast het gezicht van niemand minder dan Dominique Persoone.

“We staan voor een enorme uitdaging op vlak van aanwervingen. Onze organisatie is volop aan het groeien en om die groei op technologisch, geografisch en procesmatig vlak mee te realiseren, zijn we op zoek naar heel wat extra collega’s. We zijn momenteel met een tweehonderdvijftigtal medewerkers, maar willen in 2024 vijftig nieuwe mensen aanwerven. We waren dus op zoek naar een aanwervingscampagne die in het oog springt en toch vasthoudt aan het DNA van onze familiale organisatie. Een klassieke rekruteringsactie zegt ons en onze doelgroep niets. Ik ben ervan overtuigd dat we met ons concept van Family of fire, met Dominique Persoone als gezicht, wel iets unieks neerzetten”, aldus Tommie Duyvejonck, HR-directeur bij Groep Callens.

De link tussen Dominique Persoone en Callens 

Je kan je afvragen wat Dominique Persoone te maken heeft met Callens. Het antwoord: veel meer dan je op het eerste gezicht zou denken.  Om te beginnen: Dominique Persoone is een echte familieman die ook wel eens graag met vuur speelt. De Groep Callens, met ondertussen de drie bedrijven (Callens, CallensVyncke en Optimum by Callens), ziet zichzelf als de Family of fire. Ondanks de groei van de afgelopen jaren blijft het warme karakter van een familiebedrijf sterk aanwezig. Bovendien willen ze bij Callens het innerlijk vuur van elke medewerker blijven aanwakkeren. Iedereen heeft een passie voor zijn of haar rol binnen de organisatie en straalt dat ook uit. Net zoals Dominique zijn passie voor chocolade niet onder stoelen of banken kan steken.   Daarnaast zijn er de gedeelde West-Vlaamse roots die zorgden voor een instant klik.

“Ik was enorm onder de indruk van de installaties die ik bij Callens heb gezien. En je voelt de trots bij elk van de medewerkers die daaraan werkt. Dat vind ik fantastisch. Ik probeer dat in mijn atelier bij mijn eigen collega’s ook naar boven te halen. Want je haalt nergens zoveel voldoening uit als je eigen collega’s zien schitteren in hun vak”, vertelt Dominique Persoone na zijn bezoek aan het bedrijf. Tot slot zijn zowel Callens als Persoone actief bezig met duurzaamheid.

Tegen 2050 moeten bedrijven CO2-neutraal zijn. Maar bij Callens willen ze niet wachten tot dan. Onder de noemer EcologiCal helpen ze hun klanten om nu reeds aan de slag te gaan en hun productieproces duurzamer te maken. Met The Chocolate Line steunt Persoone verschillende projecten om ook hun eigen productie zo duurzaam mogelijk te maken. Zowel met het We Care-project als met het Virunga-project wil Dominique Persoone zijn steentje bijdragen.

Van lassers tot ingenieurs 

De profielen die ze bij Callens zoeken gaan heel breed, van lassers over industrieel elektriciens tot ingenieurs. Tommie Duyvejonck verduidelijkt: “We zoeken veel technische collega’s en we weten dat we lang niet de enige zijn die dergelijke profielen zoeken. Daarom zetten we ook hard in op interne opleidingskansen. We weten dat een schoolverlater niet de ervaring heeft van iemand die hier 20 jaar zit. We hebben gelukkig heel wat ervaren collega’s die hier langer dan tien jaar werken en met plezier iemand opleiden. Training-on-the-job is volgens onze ervaring een heel waardevolle manier om een bepaalde rol onder de knie te krijgen. We proberen ook al contact te leggen vóór jongeren afstuderen. Via een leerrijke vakantiejob of stageplaats kunnen ze nog voor ze afgestudeerd zijn al kennismaken met onze organisatie. Zo krijgt de student een beter beeld van de jobinhoud en onze bedrijfscultuur, en krijgen wij ook al een zicht op de interesses en talenten. Maar we trekken niet enkel jong talent aan. Ervaren profielen zijn minstens zo belangrijk voor de uitbouw van een organisatie. Recent nog hebben we een projectmanager aangeworven die op vier jaar van zijn pensioen zit. We weten dat en zijn dankbaar dat hij zijn ervaring hier nog vier jaar lang kan delen.”

Foto v.l.n.r: Windy Moerman, Annick Callens en Dominique Persoone

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.