Home > Warme William trekt naar Nieuwpoortse scholen

Warme William trekt naar Nieuwpoortse scholen

Geschreven op 30 september 2021 om 11:33 door Mario De Wilde

Om mentale gezondheid bespreekbaar te maken, zal de blauwe beer Warme William een bezoek brengen aan alle Nieuwpoortse lagere en secundaire scholen. Dit initiatief van de Jeugddienst moet jongeren aanzetten om te praten over hun gevoelens en te luisteren naar al wie het even moeilijk heeft. Nieuwpoort heeft de taak om de Nieuwpoortse jeugd bij te staan en organiseert daarom regelmatig acties rond het mentaal welbevinden. Zo ondersteunt de Stad ook het Warme William-project. Dit initiatief van het Fonds GavoorGeluk tracht de veerkracht en het mentaal welzijn bij kinderen en jongeren van 0 tot 24 jaar te versterken. Nieuwpoort omarmt graag alle facetten van het project, vertelt schepen van Jeugd Bert Gunst: “We zetten in op alle jongeren en zorgen ervoor dat zij alle kansen krijgen om zich te ontwikkelen. Daarbij is het belangrijk dat we ze voldoende aansporen om zich uit te drukken op hun eigen manier. Voor velen is het immers niet gemakkelijk om met iemand te praten. Zeker niet wanneer zij zich eenzaam of verdrietig voelen. Het project van Warme William wil dit verhelpen door nadruk te leggen op het belang van praten. Praten met een betrouwbare gesprekspartner helpt je om je terug beter te voelen. Iedereen heeft een Warme William nodig, iemand die zonder vooroordelen naar je luistert.”

Na de complimentenactie die jongeren de kans gaf om de Warme William in hun leven te bedanken, trekt de Jeugddienst dit najaar naar de Nieuwpoortse scholen. Op elke school krijgt Warme William een centrale plaats en wordt het thema van mentale gezondheid bespreekbaar gemaakt, gaat schepen Bert Gunst verder: “Op school geven de leerkrachten les over mentale gezondheid, weerbaarheid, veerkracht en de kracht van complimenten geven. Dit doen ze aan de hand van op maat gemaakte lesmappen en promomateriaal over Warme William. Het doel van deze actie is om alle jongeren duidelijk te maken dat het belangrijk is om er te zijn voor elkaar, empathisch te luisteren, zonder te oordelen, en tijd te maken voor elkaar.”

Elke twee weken verhuist Warme William naar een andere locatie. Bedoeling is dat de grote blauwe beer tegen februari 2022 alle Nieuwpoortse scholen heeft bezocht.
Veerkrachtige spreuken in het straatbeeld
Het leven zoals we dat kennen, werd door corona serieus op zijn kop gezet. Voor veel mensen gaat dit gepaard met onzekerheid, angst of stress. Om deze onzekerheid goed door te komen, is de veerkracht van mensen cruciaal.
Daarom verschijnen tal van veerkrachtige spreuken in het straatbeeld en op openbare gebouwen. Met deze actie zet de Stad in op het belang van praten over hoe we ons voelen.
Foto copyright stad Nieuwpoort

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.