Home > Warm aanbevolen zo’n dagje kust

Warm aanbevolen zo’n dagje kust

Geschreven op 4 april 2023 om 13:44 door Mario De Wilde

Hou jij ook zo van die heerlijk lange strandwandelingen met een blik op oneindig? Dan heb je zeker wat met het romantische beeld om een dagje aan onze Belgische kust te beleven. Maar we moeten ook eerlijk zijn: het kan soms erg koud zijn aan de kust! Voorzien van een muts en handschoenen kom je al een heel eind maar wij geven je graag nog wat meer tips om je te verwarmen.

Bourgondiër onderweg

Bij een bezoek aan de kust, is een lange strandwandeling een must. Misschien ga je wel de hele kuststrook af maar vind je op dat moment niet echt een tearoom of café om even op te warmen? Laat je dan niet verrassen maar wees de koude een streepje voor. Ga ’s morgens langs bij de plaatselijke bakker en koop er lekkere koffiekoeken. Zet ’s morgens je favoriete kopje Iperespresso van illy voor een heerlijk koffieshotje onderweg. Een mooie en functionele thermos kan wonderen doen om in stijl te genieten van een warme espresso op het strand. Met een lekkere koffiekoek erbij zorg je voor een momentje heerlijke verwennerij. Of maak er een heuse ‘vieruurtjes-picknick’ van en je kan er weer helemaal tegenaan voor de volgende tien kilometer wandelen met prachtig uitzicht.

Culinair genieten

De kust is uiteraard ook een walhalla voor wie graag culinair geniet van een snelle lunch of avondvullend diner. Verken de mogelijkheden aan de kust eerst al eens online. Ook de restaurantjes die je nog niet kent, zijn zeker de moeite waard. Het kan bovendien fijn zijn om verborgen parels in het hinterland te leren kennen. Zo proef je nog meer van de West-Vlaamse culinaire rijkdom. 

Laat je verrassen en combineer je tripje naar het binnenland met een sportieve uitdaging. Spring op de fiets en zorg daarbij voor een fietsuitrusting die tegen een wind stootje kan! Geniet van al het lekkers dat West-Vlaanderen te bieden heeft, met ster of zonder ster, het zal altijd smaken!

Lekker cocoonen

Heb je een studio of appartementje (gehuurd) maar valt het weer wat tegen? Niet getreurd! Geniet volop van de me-time momentjes binnen in een gezellige sfeer. Denk voor je vertrekt natuurlijk even na wat je best allemaal meeneemt. Een boek dat je wilt uitlezen of een heerlijke stapel tijdschriften waarvoor je eindelijk eens tijd kan nemen? Het kan allemaal!  Zolang het maar zorgt voor de nodige portie ontspanning zodat je straks weer helemaal fit aan een nieuwe werkweek kunt beginnen.

Zorg ook wanneer je een dag in je appartement gepland hebt, voor wat lekkers. Haal even een frisse neus en ga langs bij de bakker voor een heerlijk stukje taart. Zet in de namiddag een heerlijk kopje Tassimo koffie samen met een stukje taart. Hemels genieten! Zo hoeft het weer geen spelbreker te zijn en kun je een heerlijk dagje luieren en rust creëren in je hoofd. Je hebt het verdiend!

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.