Home > Waregemse Testkaravaan succesvol bij medewerkers stad en welzijn: bijna 12.000 km….

Waregemse Testkaravaan succesvol bij medewerkers stad en welzijn: bijna 12.000 km….

Geschreven op 21 september 2022 om 14:58 door Mario De Wilde

Van 8 tot en met 21 september konden 52 medewerkers van stad en welzijn dankzij de provincie West-Vlaanderen elektrische fietsen testen voor hun woon-werkverkeer. Daarmee toonden ze aan dat zij ook ernstig nadenken om duurzamer naar het werk te komen. Onder de noemer de Testkaravaan stimuleert de provincie West-Vlaanderen sinds 2014 bedrijven en overheden om de auto minder te gebruiken en duurzamer naar het werk te pendelen. Niettegenstaande er al elke dag vele tientallen medewerkers naar het stadshuis, welzijnshuis, bibliotheek, stedelijke werkplaats of De Meers komen, wil de stad nóg meer werknemers op de (elektrische) fiets krijgen. Daarom ging de stad als werkgever in zee met de provincie om de Testkaravaan naar Waregem te halen.

Het initiatief kon op veel enthousiasme rekenen. Uiteindelijk pendelden 75 personeelsleden van 8 tot en met 21 september naar het werk met 21 elektrische fietsen, 24 speed pedelecs, 3 elektrische bakfietsen, 2 plooifietsen en 2 fietskarren. De vraag was dus heel wat groter dan het aanbod, sommige fietsen werden dan ook een week getest door een andere collega.

Bijna 12 000 duurzame kilometers
Het stadsbestuur hoopt hiermee heel wat medewerkers gestimuleerd te hebben om vaker de (elektrische) fiets naar het werk te nemen. In twee weken tijd hebben ze samen iets meer dan 11 756 km op een duurzame manier afgelegd en ongeveer 1,56 minder ton CO2 de lucht in gestoten. Daarenboven betekende het ook enkele wagens minder op de weg en heel wat (dure) brandstof uitgespaard.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.