Home > Waregemse buren vieren samen met feestcheque en kiezen Frieda De Vos als Buur van het Jaar

Waregemse buren vieren samen met feestcheque en kiezen Frieda De Vos als Buur van het Jaar

Geschreven op 3 juni 2024 om 10:01 door Mario De Wilde

De Europese Dag van de Buren brengt elk jaar vele duizenden buren samen, gewoon op straat of bij een lekkere barbecue. Een initiatief dat ook in Waregem veel succes kent, want dit jaar schreven zich maar liefst 64 buurten in voor het gratis promopakket. Dit keer werd Frieda De Vos verkozen als Buur van het Jaar. Zij werd uitgebreid in de bloemetjes gezet.

Ieder jaar tellen we tientallen gezellige samenkomsten in de periode rond de Dag van de Buren, dit jaar op vrijdag 31 mei. Feestende buurten konden een feestcheque aanvragen als ze iets organiseerden tussen vrijdag 24 mei en zondag 2 juni. Dit jaar schreven maar liefst 64 buurten zich in voor Dag van de Buren, waarvan er 51 een feestcheque kregen. Het is een duidelijk bewijs dat onze inwoners veel belang hechten aan goede contacten in hun buurt.

Gratis promopakket en Buur van het Jaar
Om de initiatieven voor Dag van de Buren te ondersteunen, bood het stadsbestuur een gratis promopakket aan. Daarin zaten onder meer affiches en deurhangers om buren uit te nodigen, feestvlaggen, vuilniszakken, krijt voor de kinderen… Alles zat netjes verpakt in herbruikbare tassen, zodat er duurzaam gefeest kon worden.

Voor de tweede keer konden alle Waregemnaren ook een Buur van het Jaar nomineren. Uit alle inzendingen kwam Frieda De Vos uit Residentie Regenboog op het Gemeenteplein als winnaar uit de bus. Frieda wordt gelauwerd omdat ze de residentie kraaknet houdt en met haar hart van goud altijd klaarstaat voor iedereen, in goede en kwade dagen. Zij werd door de stad in de bloemetjes gezet met een mooi boeket en een heuse Buur van het Jaar-strandstoel.

Feestcheques
Om de sociale samenhang en het buurtgevoel in Waregem nog meer te versterken, heeft het stadsbestuur overigens al lang een financieel reglement uitgewerkt. Onder de noemer ‘feestcheques’ is het de bedoeling om niet-commerciële activiteiten en initiatieven die ontmoeting bevorderen te ondersteunen. Als er aan de voorwaarden voldaan wordt, betaalt de stad een feestcheque uit van 150 euro, onder de vorm van zes Waregembonnen van 25 euro. We tellen dit jaar al 82 feestcheques, waarvan dus 51 in de periode van Dag van de Buren. Er wordt één feestcheque per buurt per jaar goedgekeurd. Deze steun van het stadsbestuur geeft de organiserende inwoners de kans om hun gezellige buurtontmoeting nog een extra tintje te geven.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.