Home > Waregem voert nieuwe parkeerregels in: half uur gratis parkeren in rode zone

Waregem voert nieuwe parkeerregels in: half uur gratis parkeren in rode zone

Geschreven op 3 april 2024 om 08:28 door Mario De Wilde

De gemeenteraad van Waregem heeft gisteren het aangepast belastingreglement op het parkeren 2020-2025 goedgekeurd. De wijzigingen houden in dat je vanaf 1 mei het eerste half uur gratis kan parkeren in de rode zone en dat de blauwe zone wordt uitgebreid in de stationsomgeving. Dat nieuwe reglement is van kracht vanaf 1 mei 2024.

Vanaf 1 mei kan je in de rode zone het eerste half uur gratis parkeren. De rode zone omvat de Stormestraat, enkele parkeerplaatsen aan het Boekenplein, de Holstraat, een stuk van de Keukeldam, de Markt en de Stationsstraat. Vanaf nu kan je dus in alle winkelstraten in het centrum het eerste half uur gratis parkeren. Je mag op de gewone parkeerplaatsen in de rode zone maximum 3,5 uur blijven staan, waarvan het eerste half uur gratis. Net als in de groene zone is het wel de bedoeling dat je voor het gratis half uur een parkeerticket neemt of gewoon een sessie start in een van de parkeerapps (4411 of InTouch). Zowel de parkeerapps als de parkeerautomaten worden in die zin aangepast.

Aan de tarieven in de rode zone verandert niks. Van maandag tot en met zaterdag van 9.00u. tot 18.00u. betaal je het eerste uur – na je gratis half uur – 1 euro. Voor twee uur betaal je 2,5 euro, drie uur parkeren in de rode zone kost 4 euro. Betalen kan aan de verschillende automaten cash of via de parkeerapps 4411 of InTouch. Daarnaast blijven ook de Shop & Go-plaatsen bestaan, waar je maximaal 30 minuten gratis kan parkeren. Daar hoef je geen parkeerticket te nemen, want de Shop & Go-plaatsen zijn uitgerust met een sensor zodat een parkeerwachter een signaal krijgt wanneer iemand er langer dan 30 minuten blijft staan.

Uitbreiding van de blauwe zone in de stationsomgeving
Met de goedkeuring van het nieuwe belastingreglement wordt ook de blauwe zone in de stationsomgeving uitgebreid. Het gaat om de uitloper van de Vijfseweg die afbuigt richting bedrijvensite Transvaal-Windhoek. De bewoners van die zijstraat krijgen de kans om een gratis bewonerskaart aan te vragen. Met de goedkeuring van het nieuwe belastingreglement op het parkeren 2020-2025 wordt het belastingreglement dat werd goedgekeurd in de gemeenteraad van 6 juli 2021 opgeheven. Dit nieuwe reglement is van kracht van 1 mei 2024 tot 31 december 2025.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.