Home > Waregem krijgt einde deze maand z’n eigen Repair Café

Waregem krijgt einde deze maand z’n eigen Repair Café

Geschreven op 3 februari 2020 om 09:21 door Mario De Wilde

Atelier Offline vzw organiseert op zaterdag 29 februari van 14-17u. het eerste Repair Café van 2020 te Waregem. Elektriciens, een messen- en scharenslijper, een pc-hersteller en een fietsenmaker staan er klaar om bezoekers te helpen bij alle mogelijke reparaties.

We gooien ontzettend veel weg. Ook voorwerpen waar bijna niets mis mee is en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zijn. In Atelier Offline draait op 29 februari tussen 14-17u. alles om repareren. Bezoekers krijgen er gereedschap en materiaal ter beschikking om, met hulp van deskundigen, hun kapotte spullen te repareren. Alles waar wat aan hapert -kleine elektrische apparaten, fietsen, servies, speelgoed – krijgt in het Repair Café een tweede leven.

Praktische info
● Wanneer: Zaterdag 29 Februari van 14-17u.
● Waar: Atelier Offline, Groene Wandeling 62 Waregem, gratis inkom.
● Organisatie: Atelier Offline vzw, met de steun van Netwerk Bewust Verbruiken.
● Contact: Marc Vermeersch, info@atelieroffline.be, 0485 135990.

Samen de afvalberg verkleinen
Via het Repair Café wordt waardevolle praktische kennis op een plezante manier overgedragen. Spullen hoeven niet weggegooid te worden, wat de grondstoffen en energie om nieuwe producten te maken beperkt. Door repareren te promoten, draagt Atelier Offline vzw bij aan het verkleinen van de afvalberg. Maar bovenal willen we met het Repair Café laten zien dat repareren leuk is, en vaak heel makkelijk. Atelier Offline wil na 29 februari op regelmatige basis een Repair Café in Waregem. Deze data liggen reeds vast: 29/02, 25/04, 27/06, 26/09 en 28/11. Zo komen we op 5 repair cafés per jaar.

Leuk sociaal gebeuren
Via het Repair Café komen buurtbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact. Marc Vermeersch: “Als je samen een fiets, een cd-speler of een broek hebt gerepareerd, bekijk je die persoon toch anders wanneer je hem of haar de volgende keer op straat tegenkomt. Alle lagen van de bevolking worden bovendien betrokken en vormen zo een sociale mix. En wie niets om te repareren heeft? Die kan ook een kop koffie of thee komen drinken en een handje toesteken.”

Repair Café Vlaanderen
Repair Café is een initiatief van Netwerk Bewust Verbruiken, in samenwerking met LETS Vlaanderen, Transitie Vlaanderen, KOMOSIE, en met de steun van de provincie Vlaams-Brabant. Sinds 2013 biedt Netwerk Bewust Verbruiken ondersteuning aan lokale groepen in heel Vlaanderen en Brussel die zelf hun eigen Repair Café willen starten. Netwerk Bewust Verbruiken ondersteunt ook het Repair Café in Waregem. Lees op www.repaircafe.be meer over het ontstaan, de filosofie en de werking van Repair Cafés, en bekijk er de kalender met toekomstige evenementen.

 

1 reactie

Mieke Van Calbergh
Geschreven op 2020-02-03 16:37:21
Super Idee, Alle succes Mieke

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.