Home > Wannes Vlaeminck uit Menen (Vaste Vuist Lauwe) pakt zilver op de World Games in Birmingham USA

Wannes Vlaeminck uit Menen (Vaste Vuist Lauwe) pakt zilver op de World Games in Birmingham USA

Geschreven op 27 juli 2022 om 07:45 door Mario De Wilde

Acrobatisch gymnast Wannes Vlaeminck (Menen), aangesloten bij Sportgroep Vaste Vuist Lauwe, pakt samen met zijn teamgenoten zilverop de Wereldspelen te Birmingham USA. De World Games, of Wereldspelen, zijn een internationaal sportevenement voor alle sporten en sportonderdelen die geen Olympische discipline zijn en vinden net als de Olympische Spelen om de vier jaar plaats. De elfde editie, met zo’n 4.000 atleten uit 37 sporten, ging door van 7 tot 17 juli.
Voor Wannes gebeurde het ongelooflijk succes op de laatste competitiedag in de discipline Acro op de World Games in Birmingham, USA. In de categorie Heren vier zijn de ogen in het Belgische kamp gericht op Wannes Vlaeminck (Vaste Vuist Lauwe), Viktor Vermeire (Sportac Deinze), Simon De Wever (TK Werchter) & Jonas Raus (Gymfinity). Na hun 2 wereldtitels midden maart in Baku pakken ze het ZILVER tijdens de finale op de Wereldspelen in de categorie Heren vier.
In Birmingham namen ze het op tegen de teams uit Oekraïne, Duitsland, Israël en Groot-Brittannië.
Finale Combined
In de finale nemen Wannes, Viktor, Simon en Jonas het op tegen de jongens uit Groot-Brittannië, Oekraïne en Israël. In een ijzersterke finale tonen onze jongens wat ze waard zijn. Met een totaalscore van 29,360 punten dienen ze enkel de gymnasten uit Groot-Brittannië te laten voorgaan. Het is zilver voor Wannes, Viktor, Simon en Jonas.
1. GBR 29,890 punten
2. BEL 29,360 punten
3. UKR 28,410 punten
Foto: Sportgroep Vaste Vuist Lauwe

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.