Home > Wallonië speelt op 20, 21 en 23 maart vele troeven uit in Brugge

Wallonië speelt op 20, 21 en 23 maart vele troeven uit in Brugge

Geschreven op 10 maart 2020 om 16:05 door Mario De Wilde

Voor de 18de keer –en voor de achtste keer in Brugge- laat Wallonië haar Vlaamse gasten kennismaken met haar vele toeristische en smakelijke troeven. Tijdens het weekeinde van 20,21 en 23 maart krijgt de gratis vakantiebeurs een onderkomen op ’t Zand in Brugge. Het is dan wekelijkse markt op ’t Zand maar, dixit organisator Filip Van Driessche ‘de fantastische samenwerking met het stadsbestuur van Brugge’ heeft er voor gezorgd dat de kramen rond de gigantische tent zullen opgesteld worden. Dat brengt een goede interactie met zich mee. Tientallen toeristische diensten tonen hun nieuwigheden in een 1500m2 groot en verwarmd tentencomplex. Gedurende twee jaar staat het thema ‘Natuurlijk Wallonië’ in the picture waarbij ‘Herbronnen’ centraal staat. Op zoek naar een romantisch uitje, een avontuurlijke week of toch eerder een weekend voor de hele familie? Bezoek de achttiende editie van de gratis vakantiebeurs Wallonië in Vlaanderen en ontdek de pracht en praal van Wallonië. Vorig jaar ging de jaarlijkse beurs door op de Grote Markt van Roeselare en trok 20.000 bezoekers. De beurs wordt georganiseerd door Idee Productions NV, met de steun van Wallonië België Toerisme. Binnenkort nog veel meer nieuws over deze vakantiebeurs en ook de lijst van de deelnemers

Foto: Ook burgemeester Dirk De fauw van Brugge (tweede van rechts) was present op de persvoorstelling van afgelopen dinsdag. Hij liet zich omringen v.l.n.r. door Grégory Salemi van Lekker Waals, persverantwoordelijk van Wallonië België Toerisme Morgane Vander Linden, organisator Filip Van Driessche van Idee Productions en Fréderic Trauwaen die de vertegenwoordiging Wallonië België Toerisme voor de Nederlandstalige markt voor zijn rekening neemt.

Euro Space Center: grootse heropening op 1 juli 2020
Een van de grootste toeristische gebeurtenissen in Wallonië wordt de heropening van het themapark Euro Space Center nabij Rochefort. Sinds 1 september van vorig jaar is het park gesloten maar het wordt volgens persverantwoordelijke Morgane Vander Linden van Wallonië België Toerisme grootser dan ooit. Op een ruimte van maar liefst 7.000 m2 zullen de ruimtedromen voor elke bezoeker een realiteit worden. Met echte gewichtsloosheidssimulaties wordt dit het enige centrum in Europa waar je in de huid van een astronaut kan kruipen. De nieuwe attractie ‘Space Flight Unit’ is een virtual reality simulator. Tussen exoskelet en luchtvaartuig vertrek je op ontdekkingsreis van de verschillende planeten van het zonnestelsel. De eerste halte: de planeet Mars. Onze eigen astronaut Dirk Frimout heeft nu al bevestigd op de heropening aanwezig te zijn.

Deelnemers:

-Wallonië België Toerisme
-Attractions et Tourisme asbl
-Féderation des campings de Wallonie ASBL
-KALEO
-Logis de Belgique
-Musées et Société en Wallonie
-Blegny-Mine
-MT des Haute Fagnes – Cantons de l’Est
-MT pays de Liége
-MT du Pays de Herve
-Schieferstollen Recht
-OT de Spa
-Euro Space Center
-FT du Luxembourg Belge
-MT Haute Ardenne
-MT Pays de Bouillon en Ardenne
-F T province du Brabant-Wallon
-Waterloo 1815
-F T de la province de Hainaut
-MT du Parc des Canaux et Chateaux
-MT du Pays de Charleroi
-OT de la Ville de Mons
-OT de la Ville de Tournai
-Espace Chimay
-CID au Grand-Hornu
-MT vallée de la Meuse Namur Dinant
-Citadelle de Dinant
-Citadelle de Namur
-Dinant Evasion
-Les Jardins d’Annevoie
-Chateau de Freyr
-Domaine des Grottes de HAN
-MT Famenne-Ardenne
-Géopark Famenne-Ardenne asbl
-Ardennen-online
-MT Condroz-Famenne
-OT de Couvin
-Treignes, Village des Musèes asbl/VIROINVAL
-Apaq-W

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.