Home > Waarna ook de Conzettbrug in Brugge het deze middag begaf…..

Waarna ook de Conzettbrug in Brugge het deze middag begaf…..

Geschreven op 21 december 2023 om 17:23 door Mario De Wilde

Brugge en zijn Brugge. Altijd bron van haperingen of defecten. De Conzettbrug, dat is de fietsers- en voetgangersbrug ter hoogte van de Coupure in Brugge, ligt sinds deze namiddag nu ook al met ‘de voeten’ in het water. Vermoedelijke doorzaak is een hevige windstoot en de schade is vrij groot. Het incident gebeurde bij het ophalen van de brug. Er bevond zich toen niemand op of onder de brug, er is enkel materiële schade. Voetgangers, joggers en fietsers moeten dus voorlopig 300 meter omrijden via de Coupurebrug, ook wel de Scharebrug genoemd.

Het brugdek viel in het water en op de landhoofden. De diensten van De Vlaamse Waterweg zijn ter plaatse en hebben al een aannemer aangesteld om de het brugdek te demonteren en uit het water te halen. De plezierhaven is gestremd zolang het brugdek niet is weggenomen. De Conzettbrug is een hangbrug, gebouwd naar aanleiding van Brugge 2002, Europese Culturele Hoofdstad gebouwd. Het brugdek wordt met stalen kabels omhoog getrokken zodat de schepen eronderdoor kunnen varen.

 

1 reactie

Roland Rotsaert
Geschreven op 2023-12-22 07:29:41
Die brug is al twintig jaar een probleem en de opeenvolgende herstellingen hebben misschien al meer gekost dan de brug zelf. De erfenis van Brugge 2002 is niet zo schitterend...

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.