Home > Waag je eens aan een spelletje ‘De Ridders van Professor Mintus’

Waag je eens aan een spelletje ‘De Ridders van Professor Mintus’

Geschreven op 29 mei 2020 om 10:22 door Mario De Wilde

Veel mensen linken dienstencentra vooral aan senioren en seniorenactiviteiten. Daar willen de dienstencentra van Mintus verandering in brengen met de lancering van een gloednieuw gezelschapsspel voor het hele gezin. Mintus-voorzitter Pablo Annys: “De meeste mensen kennen een dienstencentrum als een plaats waar hoofdzakelijk 60-plussers naartoe trekken om deel te nemen aan tal van informatieve en vrijetijdsactiviteiten. Dat klopt uiteraard, maar wat mensen nog niet genoeg beseffen, is dat er in principe geen (minimum)leeftijd staat op een dienstencentrum. Alle leeftijden, ouder maar ook jong(er), zijn dus welkom. Met de creatie van het gezelschapsspel ‘De ridders van professor Mintus’ willen we een jonger publiek kennis laten maken met onze dienstencentra.”

Het bordspel, een originele creatie vanuit de dienstencentra van Mintus, werd ontworpen door Bia Coppejans van het dienstencentrum Van Volden. Bia Coppejans: “‘De ridders van professor Mintus’ vertelt het verhaal van een wereldwijde invasie van aliens. Ze ontvoeren mensen en nemen ze mee naar hun planeet. De aliens hebben zich vermomd als toeristen. Hun wapen ziet eruit als een fototoestel waarmee ze mensen kunnen ‘wegzappen’. Ook in Brugge, waar het spel zich afspeelt, verdwijnen steeds meer mensen. Professor Mintus beschikt over een laboratorium waar hij ridders van superkrachten voorziet en hen traint om de aliens kunnen verjagen. De ridders zijn de pionnen in het spel, en hebben elk een eigen naam en een bepaalde superkracht.”

Het spel bevat onder meer een interactief element. Op de speelkaarten staan hasthtags, gelinkt aan durf- en doe-opdrachten, waarmee spelers hun opdracht door middel van een foto of filmpje op de social-mediapagina van het dienstencentrum kunnen posten. Bart Lambrecht, diensthoofd dienstencentra Mintus: “Het is de bedoeling om op termijn een nieuwe reeks opdrachtkaarten beschikbaar te maken; een ‘uitbreidingsset’ met andere woorden. Een set met opdrachten voor verschillende leeftijden of over een bepaald thema zoals ‘sport’ of ‘Brugge’ kan een idee zijn. We zouden de sets via onze website ter beschikking stellen. Op die manier willen we met het spel een zo ruim mogelijk publiek aanspreken.”

“Het gratis gezelschapsspel zal in het kader van onze doelgroepenverruiming worden verspreid naar tal van (kwetsbare) gezinnen uit de buurt. We kunnen hiervoor een beroep doen op onze eigen dienstencentra, de buurtwerkingen, buurtsport en jeugdpreventie, en op de welzijnsschakel Kantel,” aldus nog voorzitter Annys.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.