Home > Vzw Open Balie ontvangt € 3000 vanwege Koninklijk Comite voor Initiatief Brugge

Vzw Open Balie ontvangt € 3000 vanwege Koninklijk Comite voor Initiatief Brugge

Geschreven op 3 februari 2024 om 09:01 door Mario De Wilde

Het Koninklijk Comité voor Initiatief Brugge organiseerde half december de traditionele Sterrenstoeten in de straten van Brugge. Een hartverwarmend initiatief tijdens deze donkerste dagen van het jaar. De stoeten brachten op die wijze wat warmte en licht in de thuisstad. Sinds 1935 trekken deze Sterrenstoeten door de belangrijkste straten van Brugge Centrum en ook dit jaar toonden vele enthousiaste Bruggelingen hun sociaal engagement voor Brugge én voor het Goede Doel en ook heel wat enthousiaste deelnemers die de twee dagen meeliepen.

Traditioneel liepen de ‘bussenschudders’ mee die de toeschouwers naar een vrijwillige, kleine bijdrage vragen. Voorzitter Filip De Craemer: “Met de Sterrenstoet willen we de kooplustigen wijzen op de nood aan solidariteit tijdens de kerstdagen. De opbrengst gaat, zoals dit het geval is vanaf het prille begin, integraal naar een goed doel en dit jaar is dat goede doel Vzw Open Balie Brugge”. De voorzitter van het Koninklijk Comité voor Initiatief Brugge, Filip De Craemer, mocht gisteren, samen met burgemeester Dirk De fauw, een cheque overhandigen aan de coördinator van Open Balie, Priester Antoon Vandeputte.

Dit jaar stond het mooie ronde getal van 3.000 (drie duizend) euro op de cheque! Een speciaal woord van dank aan onze sponsor Brouwerij De Brabandere (BAVIK) die de overhandiging ondersteunde met een hapje en een drankje. De overhandiging gebeurde in het gewaardeerde bijzijn van burgemeester Dirk De fauw en de schepenen Pieter Marechal, Pablo Annys, Nico Blontrock, Minou Esquenet en Mieke Hoste van Brugge, De volgende Sterrenstoeten gaan door op zaterdag 14 en zondag 15 December 2024.

Voor de Bavik Super Dagen van 2024 kondigt het Comité al een eerste naam aan: Op 19 juli zal Stijn Meuris optreden samen met de ‘Royal Band of the Belgian Navy’ (olv Bjorn Verschoore)

Op de foto Antoon Vandeputte (Priester en coordinator Open Balie), urgemeester Dirk De fauw en Filip De Craemer (voorzitter Comité voor Initiatief Brugge) en schepenen Nico Blontrock, Minou Esquenet, Pieter Marechal, Pablo Annys en Mieke Hoste.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.