Home > Vuurwerk op oudejaar in De Haan kan, maar enkel in afgebakende zones op het strand

Vuurwerk op oudejaar in De Haan kan, maar enkel in afgebakende zones op het strand

Geschreven op 26 december 2023 om 16:28 door Mario De Wilde

Nieuwe en belangrijke informatie voor komend oudejaar. Het afsteken van vuurwerk is in principe verboden in De Haan. Enkel op oudejaarsavond mogen inwoners en bezoekers, tussen 23.30u en 00.30u, hun eigen vuurwerk afsteken in drie afgebakende zones op het strand op het grondgebied van De Haan.

Er zijn drie zones voorzien:

een zone ter hoogte van de strandtoegang in de Vosseslag
een zone ter hoogte van het Leopoldplein in de Haan-Centrum
een zone tegenover de Floorhelling in Wenduine.

Het gebruik van wensballonnen is op geen enkel moment toegelaten.

Burgemeester Wilfried Vandaele roept wel op tot voorzichtigheid: “Denk aan ieders veiligheid en steek geen vuurwerk af op de openbare weg of in je tuin! Elk jaar gebeuren er ongelukken. Ook in onze gemeente liepen mensen hierdoor al blijvende lichamelijke schade op. Meer dan eens waren vuurwerkresten de oorzaak van branden of bijna-branden. Ook voor dieren is vuurwerk trouwens geen feest. Je jaagt er honden en paarden hevige schrik mee aan, maar ook dieren in de natuur zijn er het slachtoffer van. Denk bijvoorbeeld aan de duizenden wilde ganzen die in onze polders overnachten.”

De gemeente organiseert zelf geen vuurwerkshow op 31 december. Wel kan je tijdens het laatste weekend van de kerstvakantie tweemaal genieten van een diervriendelijke lasershow: op zaterdag 6 januari om 18 uur, na de Noordzeeduik, op de Markt in Wenduine en op zondag 7 januari om 18 uur in het Parkdomein La Potinière in De Haan.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.