Home > VTI Zeebrugge stak massaal de handen uit de mouwen in door watersnood getroffen Vaux-sous-Chèvremont

VTI Zeebrugge stak massaal de handen uit de mouwen in door watersnood getroffen Vaux-sous-Chèvremont

Geschreven op 12 november 2021 om 16:29 door Mario De Wilde

In VTI Zeebrugge stond deze week in teken van solidariteit, naastenliefde en burgerzin. Afgelopen dinsdag 9 november trokken de leerlingen Organisatie & Logistiek en Bijzonder Transport van VTI Zeebrugge naar het door watersnood getroffen Vaux-sous-Chèvremont waar ze logistieke hulp boden in het regionale donatiecentrum. Vanaf het eerste moment werden de logistieke skills van de leerlingen en hun leerkrachten René Wellecomme en Kris De Buck op de proef gesteld. Daarna deden ze een wandeling in Chaudfontaine waar ze de gevolgen van de overstroming met hun eigen ogen konden zien. Een les in solidariteit, naastenliefde en burgerzin die ze nooit meer zullen vergeten.

Vandaag werden heel wat leerlingen door herinnerings-, herdenkings- en vredeseducator Stefaan Vergaerde ondergedompeld  in een dag vol WOI-herinneringen.  Want alhoewel de Grooten Oorlog 103 jaar geleden eindigde, zijn er sindsdien al zoveel andere oorlogen geweest met zoveel meer doden zoals in Syrië, Irak, Jemen, Afghanistan, … Mama’s en papa’s, kinderen, ouderen, … op de vlucht voor het oorlogsgeweld, onderdrukking, dictatoriale regimes. “Wie zich het verleden niet herinnert, is gedoemd het opnieuw te beleven …”

“Daarom is het zo belangrijk om jongeren dieper te doen bij stilstaan en daarom kruip ik op mijn vrije dag in de huid van soldaat WO-I, Odon”  legt vredeseducator Stefaan Vergaerde uit.  “In een 2-uur durende sessie sta ik stil bij hoe een oorlog ontstaat en meer specifiek WO-I is ontstaan en verlopen, maar ik laat de leerlingen ook nadenken hoe zij in hun eigen kleine kring ruzie kunnen voorkomen en de vrede bewaren.”

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.