Home > VTI Zeebrugge maakt en schenkt 200 gelaatsschermen voor Mintus-woonzorgcentra

VTI Zeebrugge maakt en schenkt 200 gelaatsschermen voor Mintus-woonzorgcentra

Geschreven op 10 april 2020 om 16:46 door Mario De Wilde

Het zijn verwarrende en soms ook wel benauwelijke tijden, maar tegelijk zien we erg veel solidariteit en warme acties. Zo hebben leerkrachten van het VTI Zeebrugge 1300 faceshields (gelaatsschermen) gemaakt, en beslist om er 200 te schenken aan de woonzorgcentra van welzijnsvereniging Mintus. Heikki Gunst, Tania Van Herck, Geert Billiaert, Pascal Dekeyser, Arne De Bruycker, Els Gevaert en Els Dekezel begonnen deze week met het ontwerpen, produceren en assembleren van de gelaatsschermen. Vandaag werden 200 exemplaren aan Mintus overhandigd, in aanwezigheid van onder meer Mintus-voorzitter en schepen Pablo Annys en directeur Joke Knockaert van VTI Zeebrugge.

Ook het VTI Brugge deed, op vraag van de Stad Brugge, een stevige duit in het zakje. Leerkrachten staken er enthousiast de handen uit de mouwen om 250 faceshields te maken, bestemd voor het centrale verzamelpunt van de hele zorgregio Brugge. WOK, de welzijnsvereniging voor arbeidszorg, en de Technische dienst van Mintus zijn momenteel eveneens bezig met het maken van gelaatsschermen. In hun zoektocht naar geschikte faceshields kwamen ze uit op een model waarbij lamineerfolie van zwaardere kwaliteit en ondervoegmousse op een heel eenvoudige en goedkope manier samengesteld kunnen worden tot geschikte en veilige gelaatsschermen. In een recordtempo werden zo 75 faceshields gemaakt, die vandaag aan de Mintus-woonzorgcentra werden geschonken. Nu de experimenteerperiode voorbij is, kunnen vier mensen van WOK en de Technische dienst in één uur tijd ongeveer 100 gelaatsschermen maken.

Schepen Pablo Annys toont zich erg opgetogen met al deze initiatieven: “Het is fantastisch om te merken hoe mensen, binnen en buiten onze organisatie, onze woonzorgcentra te hulp schieten, en mee helpen zorgen voor noodzakelijk veiligheidsmateriaal.” De schepen wil ook nog een oproep doen voor extra beschermingsmaterialen: “Voorlopig is er nog voldoende materiaal aanwezig in de woonzorgcentra. Maar bedrijven of organisaties die nog maskers, brillen, schorten en dergelijke hebben liggen, mogen die bezorgen aan het centrale inzamelpunt van Stad Brugge, Ruddershove 4, dat open is van 8 tot 21 uur. Van daaruit wordt alles verspreid naar alle Brugse woonzorgcentra en andere zorgactoren.”

Interessant om ten slotte ook nog te vermelden, is dat Mintus allicht als eerste organisatie al op 17 maart 1000 liter gedemineraliseerde alcohol van 96° toegeleverd kreeg, die aangelengd wordt om te gebruiken als ontsmettingsalcohol van 70°. Mintus heeft dat snel aangekocht, omdat toen al duidelijk was dat daar een tekort aan zou zijn. Daardoor kunnen we al onze instellingen nog een lange tijd voorzien van de nodige handontsmetting.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.