Home > VTI Ieper won de prijs voor de mooiste kar tijdens laatste 100 dagen

VTI Ieper won de prijs voor de mooiste kar tijdens laatste 100 dagen

Geschreven op 1 maart 2019 om 15:34 door Mario De Wilde

Gisteren en vandaag vieren de laatstejaars van de middelbare scholen hun laatste 100 dagen op Ieperse bodem. Ze vierden dat uitbundig met een fuif die onze jeugddienst gisterenavond én vannacht organiseerde en die zonder noemenswaardige problemen is verlopen. Die fuif duurde tot 3u vannacht. Vanmorgen was er dan de traditionele karrentocht door de binnenstad. Het VTI won de prijs voor de mooiste kar. Daarna volgde er een ontbijt, opnieuw in de stedelijke fuifzaal Fenix. Ook dit werd 1 groot feest. De laatstejaars zijn vandaag overdag ofwel op school, ofwel thuis.

De stad wil uitdrukkelijk de politie bedanken die voor de handhaving gisteren en vandaag maar liefst 9 extra patrouilles heeft ingezet. De naleving van het tijdelijke politiereglement werd strikt toegepast. Er zijn uiteindelijk 56 GAS-boetes uitgeschreven voor inbreuken op dat reglement. Het gaat vooral om jongeren die beboet werden voor het bezit van voetzoekers, bommetjes en vuurwerk. Er liepen bij de politie ook 14 meldingen binnen voor lawaaioverlast door bommetjes allerhande. Er zijn uiteindelijk in totaal 1000 bommetjes en stukken vuurwerk bestuurlijk in beslag genomen, alsook 64 vetstiften, 4 rookbussen en 8 spuitbussen serpentine. Twee Ieperse jongeren hadden medische zorgen nodig door overmatig drankgebruik. Verder zijn er geen meldingen van vandalisme bij de politie gemeld.

Schepen van jeugd Dimitry Soenen: “Ik ben vanmorgen een kijkje gaan nemen in onze fuifzaal en was blij verrast zoveel vrolijke mensen bijéén te zien. De reacties vanuit de scholen en de jeugddienst waren positief over het verloop van deze 100 dagen. Ik heb één blij feest gezien en zo hoort het ook als je je 100 dagen viert. We wensen de jongeren veel succes toe de komende jaren.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.