Home > VTI Brugge zet gulle schenkers face shields & laptops in de bloemetjes!

VTI Brugge zet gulle schenkers face shields & laptops in de bloemetjes!

Geschreven op 30 september 2020 om 12:29 door Mario De Wilde

In volle lockdown, toen ook alle scholen dicht waren, bleef de directie en het lerarenkorps van VTI Brugge niet passief langs de zijlijn staan. Vanuit de zorgsector was er een grote vraag naar beschermingsmateriaal. VTI Brugge beschikt over machines om face shields te fabriceren en zo groeide het idee om op kleine schaal enkele tientallen face shields te maken. De vraag naar de face shields was echter zo groot dat de school een oproep deed naar de bedrijfswereld, op zoek naar extra materiaal om te kunnen voldoen aan de vele aanvragen.

Het resultaat was een groot succes! Heel wat bedrijven en organisaties schonken de school het nodige materiaal om duizenden face shields te kunnen maken. Het materiaal kregen we veelal gratis of we konden dit heel goedkoop verkrijgen. Bijzondere dank aan Soudal, MAN Roland Benelux, Igepa Printing, Die Keure Printing, Stad Brugge, VR Plastics, Fabory, Exolon Group. De face shields werden niet verkocht maar er kon een vrijblijvend bedrag gegeven worden voor onze sociale kas ‘VTI voor Iedereen’- vzw KuKua Pamoja (samen groeien).

Wekenlang waren er tientallen personeelsleden in de weer.  In de week dat de scholen opnieuw mochten opstarten, sloten we de activiteit af. In totaal werden er zo’n 13.565 face shields geproduceerd voor meer dan 350 verschillende personen of organisaties: thuisverplegers, woonzorgcentra, ziekenhuizen, tandartsen, huisartsen, kappers, scholen, rechtbanken, apothekers, logopedisten enz. De spontane giften bedragen momenteel € 1.370

Tijdens diezelfde lockdown schakelden de scholen over naar afstandsonderwijs. Enkele leerlingen hadden echter thuis geen laptop. Ook hier kon de school rekenen op enkele gulle schenkers, zodat ook die leerlingen met een goed werkende laptop aan het online onderwijs konden deelnemen. De school ontving laptops via OCMW Brugge en Rotary Club Brugge steunde financieel. Deze middag organiseerde de school alvast een bedankingsmoment voor zowel de schenkers van het materiaal voor de face shields als de schenkers van de laptops.

 

 

1 reactie

Philippe Lecluyse
Geschreven op 2020-10-01 19:54:45
Proficiat voor jullie inzet!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.