Home > VT Brugge stunt in Promo 1

VT Brugge stunt in Promo 1

Geschreven op 23 januari 2022 om 10:37 door Geert Demuynck

Volley Team Brugge heeft zowaar gezorgd voor een stunt in Promo 1, zeg maar eerste provinciale. Zaterdagavond maakte Kerdavo Avelgem zijn opwachting in de sporthal van het SASK in Brugge Sint-Kruis, een ploeg die bij aanvang van de competitie titelambities koesterde. VT Brugge is dit seizoen net gepromoveerd en bestaat uit een aantal routiniers, aangevuld met een schare jeugdspeelsters die bulken van het talent.

Voor deze wedstrijd kon afscheidnemende coach Jan Nagels niet rekenen op zijn hoofdmidden, opposite en libero. Ook waren er slechts twee van de vijf hoekspelers aanwezig. Dit had alles te maken met de examenperiode die sommige studenten doormaken.

Natuurlijk moet er gefeest worden na zo’n prestatie

De gehavende thuisploeg aangevuld met spelers uit promo 4 toonde gisteren zijn weerbaarheid door titelkandidaat Avelgem, dat met een 16 koppige kern aanwezig was, puntenloos naar huis te sturen. Een spannende eerste set werd nipt gewonnen en met veel opslagdruk bleef de jonge kern de regie voeren. De ervaren bezoeker kon na de 2-0 achterstand milderen maar de thuisploeg bleef zijn niveau aanhouden en bleef de receptielijn teisteren. De jonge invallers droegen hun steentje bij om uiteindelijk een mooie ne toch wat verrassende zege op te schrijven.

“Tjah, en daarbij moet ik nog vermelden dat de trainingsactiviteiten ook op een laag pitje staan”, stelt Jan lachend vast. “Maar onze youngsters hebben een dijk van een match gespeeld. Het piepjonge zusterduo Lieze en Janne Deleu kwamen sterk in en vooral Lieze maakte indruk met een opslagdruk om U tegen te zeggen. Met deze spelers gaat VT Brugge nog hoge toppen scheren”, besluit hij heel tevreden.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.