Home > Vrijwilligers worden in Brugge in de spreekwoordelijke bloemetjes gezet

Vrijwilligers worden in Brugge in de spreekwoordelijke bloemetjes gezet

Geschreven op 2 maart 2024 om 07:17 door Mario De Wilde

Van vandaag 2 tot 10 maart 2024 is het in heel Vlaanderen Week van de Vrijwilliger. Vrijwilligers worden op tal van plaatsen in de bloemetjes gezet, in ruil voor hun belangeloze inzet. Ook bij OCMW Brugge en de welzijnsverenigingen is vrijwilligerswerk een belangrijke pijler binnen de dagelijkse werking. En dus is een bedanking meer dan welkom.

Veerle VAN VYNCKT, adviseur Maatschappelijke Dienstverlening: “Als we bij OCMW Brugge zeggen dat we meer dan 2.000 medewerkers hebben, dan praten we doorgaans over de mensen die op de payroll staan. Zij doen deze organisatie dagelijks draaien. Maar naast de werknemers zijn er ruim 250 vrijwilligers die op tal van plaatsen actief zijn. Ze helpen cliënten bij hun administratie, doen vrijwillig ritten als chauffeur of helpen een handje bij kleine taken waar minder mobiele mensen zelf niet aan toekomen. Die inzet is van onschatbare waarde en verdient een pluim.”
Die pluim krijgen alle vrijwilligers in Vlaanderen de komen dagen: met een extra complimentje, een postkaart of e-card ‘op maat’. Die e-card kan iedereen die het wenst, gratis versturen via de website van het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk.

Schepen Pablo ANNYS: “Daarnaast maken wij van de gelegenheid gebruik om oprecht ‘merci’ te zeggen aan alle vrijwilligers in onze rangen. Ze zijn niet altijd zichtbaar, maar wel ontzettend belangrijk voor onze organisatie. Het zijn de mensen die anderen nabij zijn in een thuissituatie, een buurtcentrum of zelfs een zorgvoorziening. Met kleine gebaren maken ze een groot verschil voor wie even hulp nodig heeft. Dit vrijwilligerswerk is absoluut een ‘ontdekkingsreis’, waar we als samenleving een stuk warmer en beter door worden.”

Ter gelegenheid van die vrijwillige ‘ontdekkingsreis’, is er voor alle vrijwilligers in Vlaanderen een uitgebreid dankwoord geschreven. Ze worden gehuldigd als de echte schat aan het eind van elke ontdekkingstocht:

Beste vrijwilliger
Je bent uniek, bijzonder en onmisbaar.
Jij bent van goud, jij verdient de wereld en nog een beetje meer.
Alle wegen op onze schatkaart leiden naar jou: jij bent de échte schat van vrijwilligersland.
Bedankt voor al jouw superkrachten.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.