Home > Vrijwilligers vzw Wieder uit Brugge helpen Vervierse slachtoffers van waterschade 

Vrijwilligers vzw Wieder uit Brugge helpen Vervierse slachtoffers van waterschade 

Geschreven op 30 juli 2021 om 13:46 door Mario De Wilde

Het zuidelijk deel van ons land werd twee weken geleden getroffen door enorme waterschade. De ramp trof duizenden mensen, die al vaak kampten met heel wat sociale economische problemen. Over het hele land werden initiatieven opgezet om de getroffen mensen te helpen. Ook in Brugge staken vrijwilligers van armoedeorganisatie vzw Wieder de handen uit de mouwen. ‘Solidariteit werkt in twee richtingen’ luidt het motto bij de kerngroep. Onder dit motto verzamelden vrijwilligers van vzw Wieder samen met Brugse burgers materiaal in om de getroffen gebieden, gezinnen en mensen te helpen.

Het duurde niet lang of er werd een samenwerking opgezet met het Brugse burgerinitiatief ‘Brugge Solidair’ die de communicatie op zich nam om de goederen in te zamelen, sorteren en te vervoeren. ‘Door onze aanwezigheid ter plaatse kregen we snel zicht op welke zaken nodig waren om de mensen te helpen.’ volgens een vrijwilliger. ‘De operatie had heel wat voeten in de aarde’ luidt het bij de enthousiaste vrijwilligers van vzw Wieder. ‘Het verzamelen van de goederen, het sorteren van de kleren en ze per maat verpakken. Eenmaal aangekomen in het rampgebied was het niet altijd even makkelijk om uit te zoeken waar de goederen mochten worden afgeleverd maar uiteindelijk kwam alles op de juiste plaats terecht’.

‘We zetten de inzameling van goederen nu stop, maar dit betekent niet het einde van onze hulp. Het plan is om ter plaatse mensen op andere manieren te gaan helpen. Een maatschappij is maar zo sterk als haar zwakste schakel’ volgens de kerngroep. Voorlopig wordt de inzameling van goederen stopgezet omdat er geen vraag meer naar is. De vrijwilligers en vzw Wieder bedanken de Brugse burgers en het Brugse burgerinitiatief ‘Brugge Solidair’ voor deze warme golf van solidariteit. De vrijwilligers kijken uit hoe ze nu op andere manieren de lokale bevolking kunnen blijven ondersteunen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.