Home > Vrijwilligers nachtopvang Vereniging ’t Sas (OCMW Brugge) kregen brunch cadeau

Vrijwilligers nachtopvang Vereniging ’t Sas (OCMW Brugge) kregen brunch cadeau

Geschreven op 28 januari 2019 om 14:38 door Mario De Wilde

Afgelopen zaterdag vond de jaarlijkse brunch voor de vrijwilligers van de nachtopvang van Vereniging ’t Sas (OCMW Brugge) plaats. Aan de Havenstraat trakteerden het team van ’t Sas en OCMW-voorzitter Pablo Annys hun mensen op verse koffie, koffiekoeken en lekkers. Pablo ANNYS: “Wekelijks, maandelijks of zelfs occasioneel komen de vrijwilligers met de mensen van ’t Sas de nachtopvang in goede banen leiden. Momenteel kunnen we rekenen zo’n 40 actieve vrijwilligers. Daar zitten bekende gezichten en kersverse studenten bij. Hun inzet is van onschatbare waarde.”

De nachtopvang biedt tijdens de wintermaanden plaats aan 18 mensen. De bedden zijn in deze periode van het jaar doorgaans allemaal bezet. “Onze mensen staan altijd paraat om bezoekers een kom soep te geven, een babbel te slaan of gewoon aanwezig te zijn en samen televisie kijken”, gaat voorzitter ANNYS verder. “Die opdracht is niet altijd eenvoudig. Er zijn wel eens spanningen. Een grote groep mensen zorgt soms voor vuurwerk en met duidelijke regels en afspraken maak je jezelf niet altijd populair. Maar de mooie dingen blijven bij voor onze mensen: de ontmoetingen met bezoekers die een uitweg uit de problemen vinden, de grapjes aan tafel, een voorzichtig ‘merci’. Dat is ook voor vrijwilligers goud waard.”

Met de brunch wilden OCMW Brugge en Vereniging ’t Sas de vrijwilligers extra in de bloemetjes zetten. “Zonder hen is deze nachtopvang niet mogelijk. Ik geef graag mee dat wij voortdurend op zoek naar extra helpende handen voor dit initiatief. Mensen die interesse hebben om de nachtopvang te ondersteunen, mogen zich aanmelden bij Vereniging ’t Sas op 050 32 76 76 of op nachtopvang@sasbrugge.be”, aldus nog voorzitter Pablo ANNYS.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.