Home > Vrije Basisschool Ter Bunen in Oedelem krijgt bijna half miljoen subsidie. Ook Land- en Tuinbouwschool krijgt €98.000

Vrije Basisschool Ter Bunen in Oedelem krijgt bijna half miljoen subsidie. Ook Land- en Tuinbouwschool krijgt €98.000

Geschreven op 29 september 2022 om 16:59 door Mario De Wilde

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert 496.535,32 euro in Vrije Basisschool Ter Bunen en 98.441 euro in het Land- en Tuinbouwinstituut in Oedelem. “Kwaliteitsvol onderwijs vraagt kwaliteitsvolle onderwijsinfrastructuur. Wij zijn dan ook bijzonder tevreden met de stevige investeringen in de twee Oedelemse scholen”, reageert Wouter De Corte, voorzitter van N-VA Beernem.

Onderwijsminister Ben Weyts investeert deze regeerperiode in totaal 3 miljard euro in scholenbouwprojecten. Dat is nog eens 500 miljoen euro méér dan in de vorige regeerperiode. Al deze financiële steun kunnen schoolbesturen goed gebruiken voor bouw- of verbouwingswerken. Deze investeringsgolf komt ook Beernem ten goede.

“Zo investeert de minister ruim 496.000 euro voor Vrije Basisschool Ter Bunen in de Julien Creytensstraat in Oedelem. Dat bedrag kan gebruikt voor de werken na aankoop aan het voormalig CM-kantoor en de parochiezaal. Verder maakt de minister ruim 98.000 euro vrij voor het LTI in de Bruggestraat. Dat geld zal gebruikt worden voor de aanleg van het sportterrein en kleedkamerbanken en de verbetering van de akoestiek in de turnzaal”, weet Wouter De Corte.

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.