Home > Vrijdagavond weten we wie de nieuwe helden van Diksmuide zijn

Vrijdagavond weten we wie de nieuwe helden van Diksmuide zijn

Geschreven op 6 november 2019 om 14:17 door Mario De Wilde

Tijdens de 11.11.11-instuif komende vrijdagavond 8 november maakt het stadsbestuur haar nieuwe lokale helden bekend. Per SDG (sustainable development goal) is er een held. De helden verwezenlijken dagdagelijks op hun manier en in hun domein kleine wonderen. We vonden de 11.11.11-instuif de perfecte gelegenheid om hen voor te stellen. Tenslotte zijn ze ook echte changemakers, hét centrale thema van 11.11.11.

Lokale helden zijn onze changemaker

Changemakers of lokale helden, Canvas maakte er al een programma over en de campagne van 11.11.11 wordt dit jaar volledig opgedragen aan deze nationale en internationale changemakers. Lokale helden zijn burgers, verenigingen, organisaties die streven naar een duurzame, leefbare toekomst waarin iedereen een plaats krijgt, en doen dat elk op hun eigen manier. Ze brengen een veranderingsproces op gang dat hoop geeft op een betere toekomst voor ons allemaal. Ook Diksmuide heeft zo zijn changemakers of lokale helden. Op de 11.11.11-instuif zetten we onze nieuwe ‘duurzame helden’ in de kijker. Deze helden dragen op hun manier bij aan de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen, deze doelstellingen vormen de basis om de planeet tegen 2030 beter te maken, zowel sociaal, economisch als ecologisch.

Praktisch

Op vrijdagavond om 19.30 uur stelt men deze nieuwe lijst van lokale helden voor in de nieuwe ontmoetingszaal in Woumen. De huidige helden blijven voor ons ook na 8 november echte helden. Een jaar lang deden ze eigenlijk wat ze anders ook deden. En we zijn trots om te horen dat ze nog altijd even gemotiveerd zijn om verder te blijven werken aan een duurzame wereld. We lijsten ze nog even voor je op.

SDG 1: Geen armoede – Khadra Bara’a

SDG 2: Geen honger – Buurderij, 4ad

SDG 3: Goede gezondheid en welzijn – De Groene Kans

SDG 4: Kwaliteitsonderwijs – Katrien Devos

SDG 5: Gendergelijkheid – Ilse De Ruytter

SDG 6: Schoon water en sanitair- Klavertje Vier

SDG 7: Betaalbare en duurzame energie – Ecotechnieken

SDG 8: Eerlijk werk en economische groei – Zorgboerderij de Heerlijkheid

SDG 9: Industrie, innovatie en infrastructuur – Alan Callewaert

SDG 10: Ongelijkheid verminderen – Vrijwilligerspunt

SDG 11: Duurzame steden en gemeenschappen – Bewonersplatform

SDG 12: Verantwoorde consumptie en productie – De Scouts

SDG 13: Klimaatactie – 4ad

SDG 14: Leven in het water – ?

SDG 15: Leven op het land – Michel Maekelbergh

SDG 16: Vrede, veiligheid en sterke publieke diensten – Maurits Latré ’t Vlot

SDG 17: Partnerschap om doelstellingen te bereiken – ’t Saam campus Cardijn ‘team inleefreizen’

Oproep voor twee (of meer) helden

We vonden voor nagenoeg elke SDG een nieuwe held. Voor SDG 14 (leven in het water), waarvoor vorig keer geen held werd toegewezen, hebben we deze keer zelfs twee helden. Voor SDG 9 en 10 zijn we nog op zoek naar helden. Ken je iemand of denk je zelf een grote impact te hebben op dit thema? Neem dan contact op met de dienst duurzaamheid via duurzaamheid@diksmuide.be of 051 79 31 40.

SDG 9: Industrie, innovatie en infrastructuur – mogelijke helden hiervoor kunnen zijn: leerkracht of vrijwilliger die ICT-lessen geeft, burger die innovatieve ideeën heeft, ambtenaren die infrastructuur beheren, diensten die infrastructuur delen, lokaal bedrijf dat duurzame gebouwen of terreinen heeft, ….

SDG 10: Ongelijkheid verminderen – mogelijke helden hiervoor kunnen zijn: vrijwilligers lokaal buddysysteem, bijlesgever aan anderstaligen of aan mensen met een beperking, sleutelfiguren lokale minderheden, werkgevers of uitbaters met aandacht voor mensen met een beperking, …

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.