Home > Vrijdagavond 1 maart is er de 14de editie van Concert PLAY4 in Brugge met 110 muzikanten

Vrijdagavond 1 maart is er de 14de editie van Concert PLAY4 in Brugge met 110 muzikanten

Geschreven op 21 februari 2024 om 07:09 door Mario De Wilde

De 14de editie van PLAY4 start op vrijdagavond 1 maart 2024 met 110 muzikanten die een uitdagend concertprogramma instuderen onder de leiding van 5 dirigenten. Het concert – zondag 3 maart om 17u00 – wordt een mix van film- en popmuziek afgewisseld met populair klassiek. Een professionele solist brengt een verrassende solo. De lichtshow van de afdeling Podiumtechnieken zorgt ervoor dat dit concert een echt Proms-allure krijgt. De opbrengst van PLAY4 2024 gaat naar vzw Brugge(n) Bouwen met onder andere het Bouwkamp Tanzania, een project van leerlingen en leerkrachten Bouw in het VTI Brugge.
VTI Brugge
Het VTI Brugge streeft naar de ideale combinatie van klassieke vakkennis en 21st century skills. Samen met jouw kind maken wij werk van de toekomst. Dat doen we over onze twee campussen heen, waar leerlingen vertoeven in een hightech en huiselijke leeromgeving. Bovendien worden de leerlingen begeleid door gepassioneerde leerkrachten die een perfecte voeling hebben met het werkveld.
www.vtibrugge.be

PLAY Events vzw (voorheen Musipace vzw)
PLAY Events werd opgericht in december 2008. Het hoofddoel van onze vereniging is het organiseren van concerten/evenementen. Daarbij geven we graag kansen aan groeiend talent. We bieden muzikanten de gelegenheid om hun talenten te ontplooien en te verrijken met nieuwe ervaringen. Zo brengen we mensen samen met één doel in gedachten namelijk: muziek maken ten voordele van het goede doel.
www.playevents.be

Over PLAY4
Van 1 tem. 3 maart gaat de 14de editie van PLAY4 door in het VTI Brugge. Leerkrachten en leerlingen zorgen voor een keukenploeg en logistieke ondersteuning. De afdeling podiumtechnieken heeft de sporthal omgetoverd tot een concertzaal met een professionele geluids- en lichtshow. Vijf dirigenten met elk een unieke instrumentale kennis leiden in dit weekend de partiële en tutti repetities. Na 3 dagen repeteren en een generale repetitie heeft het PLAY4-orkest een volledig nieuw programma voorbereid en zijn we klaar voor het slotconcert.

Dankzij de hulp van sponsors, goede doelen, PLAY4-team, dirigenten, muzikanten hebben we met het evenement PLAY4 de afgelopen jaren al meer dan € 30 000 kunnen verdelen onder verschillende goede doelen! Deze editie gaat de opbrengst naar vzw Brugge(n) Bouwen met onder andere het Bouwkamp Tanzania, een project van leerlingen en leerkrachten Bouw in het VTI Brugge.

www.bouwkamp-tanzania.be

Bijna 110 muzikanten en 5 dirigenten hebben slechts 3 dagen de tijd om te oefenen, maar
slagen er elke editie in om een prachtig slotconcert te spelen! Via de afspeellijst PLAY4 nemen
we je mee achter de schermen van PLAY4, tonen we de flashmob en een selectie uit het
concert.
Dirigenten PLAY4 2024
Dimitri Bracke
Dimitri Bracke (°1981) studeerde in 2004 af aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium in Antwerpen voor zowel klarinet als directie. Hij kreeg daar les van onder andere Walter Boeykens, Dirk De Caluwé en Jan Hadermann. Later volgde hij directie bij Jan Cober aan het Conservatorium van Maastricht waar hij in 2015 cum laude het masterdiploma behaalde. Dimitri was dirigent bij Harmonieorkest Animato Hamme, Harmonieorkest De Pinte en de Koninklijke Harmonie De Kunstvrienden Sint-Niklaas. Sinds de oprichting van het GUHO (Gents Universitair Harmonie Orkest) in 2009 dirigeert hij dit jeugdig orkest. Daarnaast dirigeert hij ook de KH De Kunstvrienden uit Sint-Eloois-Winkel. Dimitri is als docent directie verbonden aan de academies van Gentbrugge en Willebroek. Hij is een veelgevraagd gastdirigent, jurylid en coach in binnen- en buitenland.
Jan Van der Roost
Jan Van der Roost (°1956), studeerde aan het Lemmensinstituut in Leuven en de Conservatoria van Gent en Antwerpen. Hij is ere-docent aan het Leuvense Lemmensinstituut en ere-dirigent van het harmonieorkest van deze instelling. Momenteel is hij gastdocent aan de ‘AP Hogeschool’ (Antwerpen), gastprofessor emeritus aan de ‘Nagoya University of Arts’ en visiting professor aan het ‘Senzoku Gakuen College of Music in Kawasaki’ (beide in Japan). Verder is hij een veelgevraagd jurylid en gastdirigent in binnen- en buitenland. Tot nu toe heeft hij meer dan 100 werken gepubliceerd die over de hele
wereld worden gespeeld.
Joeri Vanhove
Joeri Vanhove begon zijn muzikale studies trompet aan de academie van Gentbrugge bij Luc Van Acker, om daarna verder te studeren aan de kunsthumaniora van Gent bij Guy Godts. Aan het Koninklijk Conservatorium van Gent behaalde hij in 2007 het diploma “Master in de muziek” bij Benny Wiame en Steven Devolder, en credits voor directie bij Dirk Brossé. Joeri is tewerkgesteld als leerkracht koper aan de muziekacademie van Gent en als leerkracht hafabra-directie aan de muziekacademie van Gentbrugge.

Bart Lagacie
Bart is in Brugge geboren in het jaar 1984. In 1998 gaat hij naar het Kunsthumaniora van het
Lemmensinstituut te Leuven waar hij ook zijn hogere studies volgt. Hij krijgt er klarinetles van Eddy Vanoosthuyse. In 2002 is hij laureaat van Axion Classics (Pro Civitate). In 2007 behaalt hij het diploma master in de muziek, het jaar erna master na master met grote onderscheiding. Hij is freelance bas/klarinettist in het Brussels Philharmonic, de Koninklijke Muziekkapel van de Marine alsook in diverse operettes. Tevens is hij dirigent van de Koninklijke harmonie De Vijverzonen Dikkebus en harmonie Vermaak na arbeid Tielt. Tevens is hij sinds 2016 vertegenwoordiger van Adams muziekcentrale.
Yves Pieters
Yves Pieters (°1977) verlaat het Brugs Muziekconservatorium met de grootste onderscheiding voor klarinet. Hij wordt laureaat van de nationale muziekwedstrijd Pro Civitate (nu Dexia Classics) en krijgt de Prijs Jules Bouquet voor de grootste onderscheiding in de harmonieleer. Yves Pieters wordt leraar wiskunde en wetenschappen aan het VTI in Brugge. Ondertussen studeerde hij verder muziek aan het Koninklijk Conservatorium van Gent en het Lemmensinstituut te Leuven (specialisatie klarinet en kamermuziek). In een concertcyclus met het Ciurlionis String Quartet uit Litouwen bracht hij de bekendste klarinetkwintetten. Na een masteropleiding HaFaBra-directie aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg bij Hardy Mertens en een masterclass bij Jan Cober legt hij zich meer toe op het dirigeren van harmonieorkesten. Hij is dirigent bij de KF Sint-Cecilia Steenbrugge

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.