Home > Vrijdag staat Belgiek weer in Brugge en het is gratis

Vrijdag staat Belgiek weer in Brugge en het is gratis

Geschreven op 12 september 2018 om 11:37 door Mario De Wilde

Op vrijdag 14, 21, 28 september en 5 oktober rijdt de Belgiek naar een Brugse buurt. De Belgiek is een lunapark uit 1975 dat werd omgebouwd tot een minicultuurzaal en waar Brugse buurten op zaterdag en zondag hun activiteiten in kunnen organiseren. Een vaste waarde tijdens een Belgiekweekend is het Muziekcafé op vrijdag dat door Brugge Plus wordt georganiseerd. De Muziekcafés zijn er voor iedereen en de toegang is altijd gratis. “Met de Belgiek brengen we – net zoals met Uitwijken – cultuur tot in de voortuin van de buurtbewoners. Er wordt steeds getracht om ontmoetingen te creëren met cultuur als bindmiddel. De Belgiek roept de gezellige sfeer van een bruine volkskroeg op en zet de deur open voor iedereen.” Renaat Landuyt, Burgemeester van Brugge

Hieronder vind je het programma van de vier Muziekcafé concertavonden met een mooie affiche en niet de minste namen zoals Lien Van de Kelder en Jan De Smet.

Vrijdag 14 september: SALUT LA COPINE (KERKHOFBLOMMENSTRAAT IN ASSEBROEK)

LIEN VAN DE KELDER, JAN DE SMET EN WOUTER BERLAEN
Het chanson èn het Franstalige lied in al zijn facetten door een onuitgegeven trio. Ze brengen lang vergeten parels uit de Franstalige liedcultuur.

VRIJDAG 21 september: TENORIN (GASTON ROELANDTSPLEIN IN ASSEBROEK) 

Tenorin is waanzin. In zijn nagelnieuwe project laat Joachim Gys wereldmuziek, de Nederlandse taal en electronica met elkaar versmelten. Tenorin verbindt en verrast. Verwacht je aan Afrikaanse vibes en beats uit de Balkan.

VRIJDAG 28 SEPTEMBER CABARET CUBERDON   (STOKERIJ IN DUDZELE)

Cabaret Cuberdon brengt retro-entertainment van de bovenste plank. Getooid met veren, glitter en een grote portie humor zetten de performers gedurfd de verleiding in. Laat vooral ook je ogen strelen tijdens deze burlesque septemberavond!

VRIJDAG 5 OKTOBER: AND THEN CAME FALL (DORPSSTRAAT IN SINT-MICHIELS)

‘And Then Came Fall’ klinkt als een loodzware warmte die overgaat in een kille zucht. De teksten van Annelies Tanghe (Iza, ZeeSter) snijden, kerven en krassen door je ziel maar in symbiose met de muzikale mantel die Sam Pieter Janssens (a.k.a. Klankman) rond de nummers legt, puren ze uit in ware schoonheid.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.