Home > Vrachtwagenchauffeur krijgt boete van € 5280 in Nieuwpoort

Vrachtwagenchauffeur krijgt boete van € 5280 in Nieuwpoort

Geschreven op 20 mei 2021 om 08:20 door Mario De Wilde

In Politie Westkust gaan de verkeersacties door die specifiek op zwaar vervoer gericht zijn, onverminderd verder. Zo vond gisteren voor de tweede keer (de eerste editie ging midden maart door) een actie plaats in samenwerking met GOCA (expertisecentrum voor autokeuring en rijbewijs). De controles gebeurden ter hoogte van de Diksmuidseweg in Ramskapelle en Nieuwpoort.
Tijdens de actie leidden de collega’s van GOCA de vrachtwagens het dispositief in om ze aan een zeer uitgebreide technische keuring te onderwerpen. De agenten controleerden dan weer de boorddocumenten en de tachograaf ( = instrument dat de rijtijd en rijsnelheid registreert). In totaal gebeurden zeven onmiddellijke inningen, drie door de politie zelf en vier door GOCA.
Onmiddellijke inningen door politie:
• 1 bestuurder gebruikte zijn gsm achter het stuur (116 euro).
• 1 bestuurder reed rond met een kopie van zijn vervoersvergunning i.p.v. de originele (58 euro).
• 1 bestuurder pleegde fraude met de bestuurderskaart. De man in kwestie maakte gebruik van de bestuurderskaart van iemand anders voor het registreren van zijn rij – en rusttijden. Dit om zijn rij- en rusttijden te omzeilen. In werkelijkheid reed hij al veel te lang rond zonder de verplichte rustpauze (5280 euro). Onmiddellijke inningen door GOCA:
• 1 bestuurder reed rond met een versleten band (zichtbare koord) (350 euro).
• 1 bestuurder reed rond met niet leesbare kentekenplaten (350 euro).
• 1 vrachtwagen had een defecte lichtbron (350 euro).
• 1 bestuurder was in het bezit van een kopie van het keuringsbewijs i.p.v. het originele (75 euro). De actie leverde in totaal voor 6579 euro aan onmiddellijke inningen op.
Foto copyright Politie Westkust

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.