Home > Vraag naar natuurwandelingen in Brugse natuur klinkt steeds luider

Vraag naar natuurwandelingen in Brugse natuur klinkt steeds luider

Geschreven op 31 januari 2022 om 09:33 door Mario De Wilde

De vraag naar natuurwandelingen in Brugse natuur klinkt steeds luider. Raadslid Karin Robert voor Groen stelt nu als alternatief voor de nieuwjaarsreceptie die niet doorging voor om, aansluitend op de geplande bebossingsprojecten in Brugge en de komende of reeds uitgevoerde bosuitbreidingen, uitgetekende natuurwandelingen vanuit het centrum van Brugge te promoten. “Deze natuurwandelingen van ongeveer 4 à 6 km kunnen op een wandelkaart worden beschreven en uitgetekend.”, zegt Robert. Elke Bruggeling krijgt de wandelkaart in de brievenbus. Met een uitnodiging om gezond te leven en al stappend onze Brugse natuur te ontdekken.
De wandelingen vertrekken allen vanuit het centrum naar oa Het Fort van Beieren, Park Steevens, het Kanaaleiland, de Spie, Maleveld, het Veltembos, het Waggelwater, Beisbroek, Foreest en de Gemene Weidebeek. “Tevens wordt aan de inwoners gevraagd om gedichten, quotes, citaten, … die ze mooi vinden of een bijzondere waarde voor hen hebben door te sturen naar de stad”, vertelt Karin Robert. “Enkele quotes of citaten,… worden dan op leisteen geschreven en opgehangen langs de wandelpaden.” De leisteen kan eventueel worden bekomen en geschonken door onze Brugse dakwerkers.
“We willen meer aandacht voor onze eigen mooie natuur, de wilde natuur, voor wandelen en gezondheid. Wensen we dit, een goede gezondheid, onze inwoners niet allemaal toe voor het nieuwe jaar!?” aldus Robert.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.