Home > Vooruitzicht met Philippe Clement voor de wedstrijd tegen Antwerp

Vooruitzicht met Philippe Clement voor de wedstrijd tegen Antwerp

Geschreven op 22 oktober 2021 om 14:45 door Geert Demuynck

Zondagnamiddag trekt Club Brugge naar Antwerp voor een absolute kraker op de 12de speeldag in de Jupiler Pro League. Maar eerst komt hij nog even terug op de verloren match van afgelopen dinsdag tegen Manchester City.

Wat heb je geleerd van die match tegen City

Clement : O, er zijn mij veel zaken duidelijk geworden. Dit was de echte wereldtop die erop gebrand was om een sterke prestatie neer te zetten. Iets wat ze duidelijk hebben gedaan. Als we achteraf de data overschouwen dan blijkt dat dit hun beste fysieke match geweest is in twee jaar tijd. Vooral hun baltempo en onderlinge bewegingen waren een lust voor het oog.  Wij proberen dit ook maar dan op een lager tempo en dat is een wereld van verschil

Ben je nog teruggekomen met de spelersgroep op deze wedstrijd?

Clement : Natuurlijk, dat doen we trouwens voor iedere match. Dan volgt er een debriefing en passeren de goede en minder goede punten de revue en wordt het duidelijk waar we moeten naar toe werken. Welke punten ga ik hier natuurlijk niet zeggen. Ik ga hier niet het werk van mijn collega’s trainers doen.

Heb je nog gepraat met Guardiola achteraf

Clement : We hebben het samen nog kort gehad over de wedstrijd  en daarna ging het over koetjes en kalfjes en is de rest privé voor mij.

Hoe dient de match van Antwerp zich aan?

Clement : Goed hopelijk, ik heb geen spelers in de lappenmand. Matta is hersteld en is inzetbaar maar wie er zal spelen, zal later bepaald worden. We spelen nu zondag en de woensdag erop terug. Dit betekent dat er heel weinig recuperatietijd is. Waarschijnlijk zullen er spelers op het veld komen die in de laatste weken minder minuten hebben gekregen, maar dat is nog koffiedik kijken.

Verwacht je een vijandige sfeer in Antwerp?

Clement: Dit maakt voor mij niet zoveel uit, trouwens ik weet dat niet en hou er ook geen rekening mee. Zolang de supporters in de tribunes blijven is er geen vuiltje aan de lucht. Wij staan op het veld om te proberen te winnen en zijn daarop gefocused.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.