Home > Voormalige AVEVE in Langemark wordt jeugd- en kunstcampus

Voormalige AVEVE in Langemark wordt jeugd- en kunstcampus

Geschreven op 24 augustus 2020 om 17:06 door Mario De Wilde

Als onderdeel van het meerjarenplan voorziet het lokaal bestuur om in de nabijheid van het sportcentrum in de Boezingestraat een campus te voorzien voor jeugd en kunst. De bedoeling was om tegen het eind van de legislatuur de plannen hiervoor te kunnen voorstellen. Het handelspand op de hoek van de Boezingestraat met de Korte Ieperstraat, de voormalige AVEVE, staat al enige tijd te koop. Deze site, van ongeveer een halve hectare groot, bestaat uit de gebouwen van het voormalige tuincentrum, een handelswoning alsook een stuk recreatiezone die aansluit op het terrein van het sportcentrum.

De aankoop van deze site biedt voor het schepencollege een opportuniteit om sneller aan de slag te kunnen gaan met de plannen voor een jeugd- en kunstcampus. Het lokaal bestuur heeft daarom de intentie om het terrein aan te kopen om volgende te realiseren:
• een lokaal voor de jeugdverenigingen in Langemark;
• accommodatie voor Dé Academie Beeld en Muziek, afdeling Langemark-Poelkapelle;
• creatieve ruimtes voor kunstverenigingen (Koninklijke Muziekmaatschappij St- Cecilia, de Kunstkring 20-10, fotoclub Fotoclub So-Iso,.. );
• één of meerdere doorgangswoningen voor thuisloze cliënten van het OCMW;
• een trage doorsteek tussen het centrum en het sportcentrum.

Beide fracties binnen het college van burgemeester en schepenen waren meteen te vinden voor deze mogelijkheid en vragen dan ook de voltallige gemeenteraad om hierin mee te stappen. Na positief advies van de raad kan gestart worden met overleg met alle verenigingen en kunstonderwijs. Ook dan start de zoektocht naar subsidies.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.