Home > Voormalig distributiecentrum langs Oostendse Steenweg in Brugge wordt woonproject

Voormalig distributiecentrum langs Oostendse Steenweg in Brugge wordt woonproject

Geschreven op 4 december 2018 om 10:35 door Mario De Wilde

Langs de Oostendse Steenweg 146 worden binnenkort de gebouwen van het voormalige distributiecentrum BD gesloopt. In de plaats worden drie meergezinswoningen met gemeenschappelijke ondergrondse garage gebouwd. Schepen van ruimtelijke ordening Franky Demon (CD&V) heeft hier recent de stedenbouwkundige vergunning voor verleend. De drie gebouwen worden zo geplaatst dat er een centrale gemeenschappelijke tuin ontstaat. In totaal worden er op de site 70 wooneenheden ingericht. Alle appartementen zijn toegankelijk via de zijde van de binnentuin. Er worden zowel 1-, 2- als 3-slaapkamerappartementen voorzien, telkens met een eigen terras. In het project zullen heel wat appartementen BEN (Bijna Energie Neutraal) zijn, en zal er gewerkt worden met een CO2-neutraal verwarmingssysteem.

Geen zoekverkeer meer

Op de gelijkvloerse verdieping worden 5 commerciële ruimtes voorzien. De voortuin werd ingericht als parkeerhaven met aan de noordelijke zijde de inrit en aan de zuidelijke zijde de uitrit van de parking. Op deze manier wordt vermeden dat er zoekverkeer ontstaat dat de doorstroming op de Oostendse Steenweg hindert. In het ontwerp werd gekozen voor één gemeenschappelijke ondergrondse garage met in-en uitrit dieper op het perceel dit ook in functie van een vlotte verkeersdoorstroming. Er wordt langs de noordelijke perceelsgrens een 3 meter breed fiets-en wandelpad aangelegd. Het fietspad loopt van de Oostendse Steenweg naar de bestaande Sint-Pietersmolenwijk. Via een brugje over de gracht kan aangesloten worden op het reeds aangelegde padensysteem in de wijk.
“Dit woonproject biedt een mooie invulling van de leegstaande site. De duurzame appartementen zijn gelegen op een heel bereikbare locatie, vlakbij het AZ Sint-Jan en heel wat andere werkgelegenheid, en niet zover van het centrum van Brugge, “besluit schepen Franky Demon.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.