Home > Voor professionals en beginners: Spermalie start met lessen wijnleer in Oostkamp

Voor professionals en beginners: Spermalie start met lessen wijnleer in Oostkamp

Geschreven op 18 juni 2019 om 11:26 door Mario De Wilde

Vanaf september 2019 kan je in Oostkamp onder de Spermalievlag de lessen wijnkenner volgen. Dit initiatief komt er na de fusie tussen CVO Spermalie, CVO VTI Brugge en CVO SG. Dat laatste CVO heeft al een ruim aanbod in Oostkamp en de fusie biedt ons de opportuniteit om ook de wijnlessen van Spermalie te programmeren. De cursus richt zich tot de beginnende professioneel en de geïnteresseerde wijnliefhebber die hun wijnkennis stap voor stap willen opbouwen. Een gedreven sommelier bouwt een evenwichtig programma uit met kennis, weetjes en degustaties. De lessenreeks bestaat uit 4 modules. We starten in september 2019 met de instapmodule ‘algemene wijnkennis’; daarna zoemt module 2 in op Frankrijk. Module 3 en 4 plannen we vanaf september 2020. We staan eerst uitgebreid stil bij ‘wereldwijnen’ en in de laatste module staat ‘wijn en gastronomie gepland’, waarbij gezocht wordt naar de ideale combinatie tussen wijn en gerecht. In elke les gaan we dieper in op druivensoorten, de invloed van de bodem, het decanteren, serveren en het professioneel proeven van een rijke variatie aan wijnen. Je kan de volledige lessenreeks afwerken, maar uiteraard kan je je ook voor 1 module inschrijven.

Bieronderricht 

Bierkenner: deze opleiding bestaat uit 3 modules die je vlot afwerkt op 1 schooljaar. Ze focust op de rijke geschiedenis van het bier. We laten je graag kennismaken met een veelheid aan smaken. De opleiding is zeer gevarieerd en wordt opgebouwd rond kennis van en over bieren, degustaties, bedrijfsbezoeken en bier en gastronomie. Tot slot brouwen we ons eigen bier. Je kan de volledige lessenreeks afwerken, maar uiteraard kan je je ook voor 1 module inschrijven. De lessen gaan door op onze campus in de Snaggaardstraat in Brugge en in de Tweebruggenstraat in Gent.

Biologisch, van grond tot mond

Wil je graag je eigen groenten en kruiden leren zaaien, telen en oogsten? Droom je van een serre vol tomaten en andere heerlijkheden? En wil je alles leren over het verwerken en bereiden van de opbrengst van je moestuin? Schrijf je dan in voor de unieke opleiding ‘biologisch, van grond tot mond’. Voor de lessen tuinieren trekken we naar de tuin van Haverlo in Assebroek. Een leraar keukenchef leert je talrijke bewaartechnieken en bereidt samen met jou de oogst tot originele gerechten. Deze lessen gaan door in de Snaggaardstraat in Brugge.

(©)Foto Spermalie

Interesse? Surf dan naar onze website: www.spermalie.be – volwassenenonderwijs – en kies de opleiding die je interesseert. Of neem contact op met CVO Spermalie via cvobrugge@spermalie.be of 050/44 10 00.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.