Home > Voor handige West-Vlamingen: verduurzamen in jouw sanitair

Voor handige West-Vlamingen: verduurzamen in jouw sanitair

Geschreven op 20 oktober 2021 om 18:21 door Mario De Wilde

Wil je een badkamer kopen en jouw badkamer duurzaam maken? Er zijn diverse manieren om jouw badkamer duurzaam te maken. Zo kun je onder andere kiezen voor waterbesparende kranen en zijn er nog diverse andere oplossingen. Wij zochten uit op welke manieren je zelf kunt zorgen voor een duurzame badkamer. En geloof ons, dit hoeft niet moeilijk te zijn. Lees snel verder en ontdek onze duurzame oplossingen.

Kies voor een waterbesparende douche en kranen
Ideaal voor badkamers zijn waterbesparende douches en kranen. Deze zorgen ervoor dat je niet teveel water verbruikt. Bekijk eerst hoe zuinig je eigen douche is en laat voor een minuut lang water lopen in een emmer. Indien de emmer meer dan 7 liter water bevat, is een waterbesparende douche zeker een aanrader. Ook waterbesparende kranen zijn aan te raden. Op de verpakking of instructie van deze kranen zie je vaak hoeveel water ze besparen. Klasse Z is hierbij het zuinigst en klasse D laat dan ook meer water door. Tevens kun je een perlator toevoegen aan de kraan, waardoor water met lucht gemengd wordt en er minder water zal worden doorgelaten.

Kies voor automatische verlichting
Als je regelmatig het licht vergeet uit te doen in de badkamer, is het zeker een aanrader om te kiezen voor automatische verlichting. Via een bewegingssensor gaat het licht aan of uit. Dit betekent dat als er niemand in de badkamer aanwezig is, de verlichting automatisch uit zal gaan. Op deze manier bespaar je meer energie. Qua type verlichting is LED verlichting het zuinigst. De LED lamp is niet alleen energiezuinig, maar gaat ook langer mee en is tevens een fijne vorm van sfeerverlichting. Veel badkamermeubels en spiegels hebben tegenwoordig LED verlichting. Je kunt er echter ook voor kiezen om spotjes met LED verlichting in het plafond te bouwen. Dit zorgt meteen voor een speciale sfeer in de badkamer en staat ook nog eens zeer chique.

Gebruik duurzame materialen
Wil je een duurzame badkamer, dan is het belangrijk om te kiezen voor producten van duurzame materialen. Deze gaan namelijk langer mee. Denk bijvoorbeeld aan een keramieken wastafel in plaats van een wasbak van kunstmarmer. Je zal doorgaans iets meer voor deze producten betalen, maar ze hebben zeker een langdurig mooie uitstraling. Zo kun je langer genieten van jouw duurzame badkamer. Ga aan de slag met onze tips en verduurzaam jouw badkamer.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.